Allah razı olsun, ulusal gazete haberleri bize hem malzeme, hem yazı konusu olurken, ilginçlikleri de beraberinde getiriyorlar.

Bu tür haberleri okurken de insan hem düşünüyor, hem gülüyor, ağlamak demeyeyim de üzülüyorsun ister istemez. Düşünün, torpili olan, mahkemede dayısı olan, babası, annesi, emmisi, dayısı, abisi belediyede ya da partinin bir kıyısından tutunmuş birisi yetkili ise, (belediye meclis üyesi de olabilir) tahsiline bakılmadan kadrolu işe giriyor.

Eğitimine, yeteneğine, kifayetine ve liyakatine bakılmadan… Çok da önemi yok zaten! dayısı varsa yeter!

*

Bir değil, birkaç üniversite bitirsen, ağzınla kuş tutsan, on parmağında on marifetin olsa hikâyesin. Dayın yoksa, emmin yoksa, baban yoksa belediyelerde, işin kat’i surette olmaz, bekle babam bekle…

Üniversite mezunları bile belediyelerde, sair kurumlarda taşeron işçi olarak asgari ücrete talim ederken, kadro beklemenin de hayali ve umudu ile yaşıyorlar.

Umut fakirin ekmeği ya!

*

Haberi okuyunca içim burkulmadı değil. Ama ülkemizin gerçeği bu.

Turizm sektöründe iş bulamayınca Mardin Artuklu Belediyesinde sözleşmeli olarak işe giren Şehmus Uytun, belediyenin kadrolu eşeğiyle bütün gün sokak sokak gezip temizlik yapıyor.

Güler misin, ağlar mısın! Karar sizin!

Şehmus Uytun, Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulunu bitirdikten sonra iş aramış. Sonunda 7 ay önce belediyeye İŞKUR üzerinden sözleşmeli, gececi işçi olarak girmiş. Mesaiye sabah saat 7.30’da başlayan Uytun, yanında eşekle bütün gün sokakları dolaşıyor, temizlik yapıyormuş.

Eşeğini kadrosu var, ama üniversite mezunu delikanlının kadrosu yok. Niye? Çünkü dayısı yok, emmisi yok, bibisi yok, babası yok, eniştesi yok…

Olsaydı, onun da kadrosu olurdu.

*

Çalışmayıp, razı olmayıp ne yapacak! Geçindirmek zorunda olduğu bir ailesi var. Hayallerine kavuşamasa da, geçici işçi olarak kadrolu eşekle temizlik yapmayı içine sindiremese de, şartlar onu mecbur ve mahkum kılıyor.

Görüyor musunuz, hayat neler getiriyor!

Bereket versin bizde kadrolu eşek yok da, taşeron işçiler kendilerini bir eşekle çalışmak zorunda kalmıyorlar.

Ezikliğini yaşamadan…

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol