Şimdi herkes Elbistan Devlet Hastanesinde yaşandığı söylenen sağlık skandalını konuşuyor, yazıyor, izliyor. Ulusal televizyon kanallarına bile düşen haber, sadece Elbistan’ı değil, memleketimizi, sağlık camiasını yaraladı.

Başhekim Akif Türk’ü tanımıyorum. Ancak edindiğim izlenim, Elbistan’da pek durmadığı, lokantası bulunan Alanya’ya sık-sık gidip geldiği, işlerini ve hastaneyi boşladığı, mesleğini gerçek anlamda ihmal ettiği, en önemlisi de yurt dışına çok çıktığı, işlerini savsakladığı şeklinde pek çok olumsuz duyumlar, tepkiler aldım. Doğru mu, değil mi?

Şimdi…

Eşeğin kuyruğunu keserseniz kimi uzun der, kimi kısa.

Keşke yaşanmasaydı. Keşke olmasaydı, keşke böyle olumsuz haberlerle gündeme gelmeseydi şehrimiz ve ilçemiz.

*

Tabi iddialar çok çirkin, çok iğrenç!

Hadise duyulunca, gündemde şok etkisi yaratınca, soruşturma başlatıldığı, hem adli, hem idari sürecin başlatıldığı, hem de bazı personelin görevinden uzaklaştırıldığı yazıldı Hastane yönetiminden gelen açıklamada.

İtiraf etmem gerekirse, hastane yönetiminden gelen bu açıklama, kimseyi pek tatmin etmemiş görünüyor.

Baştan savma gibi, topu taca atmak gibi bir şey, bir anlam çıktı ortaya.

Bakalım kabak kimin başına patlayacak, bakalım kim günah keçisi ilan edilecek, bakalım kim topun ağzına sürülecek. Bir iddiaya göre de suçlu gösterilen kişinin PAZARCIK ilçemize sürgüne gönderildiği şeklinde.

Doğru mu, bunu zamanla öğreneceğiz.

*

Lakin, yine edindiğim izlenime göre, bir bilgi kirliliği dolaşıyor ortada. Belki de bir film, bir senaryo yazıldı, o sahneye konuldu gibi. Bilgi kirliliği olunca, sadece insanları töhmet altında bırakıyor, gerçekle alakalı-alakasız yorumlarla hem kurum, hem ilçe yaralanıyor.

En kötüsü çalışanlar zan altında bırakılıyor.

Yine edindiğim izlenim, istifa eden, ya da etmek zorunda kalan Ürolog Dr. Akif Türk’ün kuruma hakim olamadığı, çalışanlar üzerinde etkili olamadığı şeklinde.

Ama her nedense, kamuoyu daha sağlıklı, daha doyurucu bilgi beklerken, ne AK Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatından, ne de Elbistan İlçe Teşkilatından bir yorum, bir açıklama gelmedi. Gönderdiler, yaptılar da biz mi duymadık, yoksa onların mı kulaklarında sorun var!

*

Son kez yine Ali Öztunç çıktı sahaya. CHP milletvekili, yani hem de Elbistanlı olan, toplumsal duyarlılık ve hassasiyetleri ile tanıdığımız sayın Ali Öztunç, konunun aydınlatılması için Sağlık Bakanlığının cevaplaması isteğiyle Türkiye Büyük Millet Meclisine başvuruda bulundu.

Bu tatsız, bu çirkin olay net şekliyle açıklanmalı.

Bir Elbistanlı olan sayın Ali Öztunç, bize göre görevini yaptı.

Şimdi sıra görevini yapmayı beklediğimiz Elbistanlı siyasilerde ve üst düzey bürokrasi kesiminde.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol