Geçen hafta içinde, Elbistan İYİ Parti İlçe Başkanı Av. Hüseyin Gül, ‘zalimler sultanı meydan senindir, elinden geleni ardına koyma!’ deyince, rest çekince, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz karşılıksız bırakmadı bu resti. “Gördüm!” dedi.

Sanki aynı masadalar, sanki poker oynuyorlardı.

*

Şu sıralar Elbistan’da ortalık toz duman. Mesele belki bir işçinin işten çıkarılması değildi, mesele belki siyasi çekişme de değildi, edindiğimiz izlenime göre asıl mesele, otogar’ın Karaelbistan girişine taşınıp taşınmaması, Lider ve Öz Elbistan otobüs firmaları dışındaki yabancı otobüs firmalarının otogara girip girmemesiydi aslolan.

Tartışmanın ana unsuru buydu bize göre. Hadi isim de verelim, sıkıntı METRO Otobüslerinden kaynaklanıyor.

İşçi çıkartma bahane, kavga şahane açıkçası. Havalar soğudu, ama bu en büyük ilçemizde siyaset ısınmaya başladı. Bakalım, kavganın ateşinin altına daha fazla odunu kim atacak?

*

Dün sosyal medya hesaplarında, işten çıkartıldığı iddia edilen bir isim üzerinden tartışmanın alevi gittikçe büyürken, Elbistan Belediyesinin yaptığı açıklamada sonra bir açıklama da Elbistan İYİ parti il başkanı Av. Hüseyin Gül’den geldi.

Elbistan belediyesi ve başkanı Mehmet Gürbüz’e bir anlamda hodri meydan çeken İYİ Parti Elbistan İlçe Başkanı Av. Hüseyin Gül yaptığı açıklamada;

“Sosyal medya hesabımızda açıkça belirttiğimiz üzere Elbistan Belediye Başkanını eleştirdiği için arkadaşımız baskı ve tehdit ile işten atılmıştır. Yaptığımız açıklama sebebi ile belediye başkanlığı tarafından bizler ve il başkanlığımız hakkında basın açıklaması yapmıştır. Bizler hakkında yargı yoluna başvurulacağından bahsedilmiştir.

Herkesin bilmesini isteriz ki biz hiçbir zaman doğruluğundan emin olmadığımız ve sözüne güvenmediğimiz bir paylaşım yapmayız.

Bizler yargıdan çekinecekte değiliz. Şu bilinsin ki yargıya başvurmanız bizim hoşumuza da gider. Haklı davasını savunan bizler sizin hiçbir tehdidinize boyun eğmeyeceğiz. Ayıbınızın ortaya çıkması açısından yargı önünde hesaplaşmamız bizler için çok ama çok yerinde olacaktır.” deyince kızılca kıyamet koptu tabi.

Sonra da Başkana hitaben Karaelbistan’da olanları unutma dedi, haksız yere işten çıkartmaları, ilçenin kendi evlatları dururken ithal işçi getirmeleri, meclis üyelerinin kendi akrabalarına ait arsaların tür değişikliğini, yargıya intikalini gündeme getirdi.

*

Gül’ün iddialarının önü arkası kesilmiyor. Tabi Gül bir harbe girince, tüm silahlarını kuşanmış, çıkmış meydana. İmar planı yine gündemin ana konusu olmuş. “Zulüm sizi abad etmez sayın Mehmet Gürbüz!” demiş hal esnafına karşı başkanı şov yapmakla itham etmişti.

Başkan Gürbüz basın önünde şov yaptı mı, yapar mı, buna dair meziyetleri var mı, bilemem. Bunu Elbistan’daki meslektaşlarıma sormak gerekir. Ben görmedim, şahit olmadım.

Algı oluşturmaya yönelik iddialarına da söyleyecek sözüm yok!

*

Gelelim başkanın karşı atağına, taarruzuna, yani savunma hamlesine…

İsterseniz Gül’ün iddialarına karşı, çektiği reste karşılık verdiği cevabı buraya alalım, noktası ile virgülü ile mesele net anlaşılsın.

“iYi Parti il başkanı ve ilce başkanı çirkin üsluplarla saldırılarına devam etmektedirler. Kendi iç sorunlarınızı çözmekten aciz bir siyaset anlayışı ile ilerlediğiniz bu arenada toplumda birleştirici rol almak yerine hakaret, iftira cümleleri kurmadan kendilerini ifade etmekten aciz bu kişilerin avukat olmalarına mı, aramıza ayrımcılık tohumu atıp ve nifak tohumu ekerek  toplumu kaosa sürükleme çabalarına mı üzülelim?

Bize omurgalı siyaset yapanlar lazım. Akıldan yoksun ve olgunluktan uzak bir şekilde yapmaya çalıştığınız aciz şovunuza ve magazin siyasetinize aracı olmayacağım.

Üreten, kalkınan ve gelişen bir Elbistan’ ı inşa etmek için dün olduğu gibi bu gün de yarın da var gücümüzle çalışacağız.

Size rağmen, şehrimizi ve ülkemizi hak ettiği yere getireceğiz. Siz yalan ve kumpaslarınızla meşgul olurken biz dava taşını gediğine koymanın derdinde olacağız.

Sayın Meral Akşener, bir kadın olarak cinsiyeti siyasete meze yapmak isteyen partinizin ergen yöneticilerini size, iftira ve yalan ile kurulmaya çalışılan kumpasları da milletimizin mahşeri vicdanına havale ediyorum.”

*

Tanıdığım kadarı ile, Başkan Gürbüz öyle kolay kolaya pes edecek, kenara çekilip tırsacak, pabucu pahalı bulup savaştan, poker masasından kaçacak biri olmadığını biliyorum en azından.

Tanıdığım kadarıyla diyorum.

İki komşunun, iki arkadaşın, iki ortağın kavgasının galibi olmayacak.

Adaylığı dahil, tüm gücünü, enerjisini, desteğini Mahir Ünal’dan alan sayın Gürbüz, bize göre bu tartışmayı daha fazla büyütmemeli. Çünkü laf sahibinden çoğalıyor. Merkezde yaşananlardan biliyorum!

Olan ilçeye olacak!

Unutmayın, kumar masasında kaybeden olmamıştır. Her daim kumarhane, yani kahvecinin kazandığını unutmasın kimse!

İlçeye, insanlara yazık!

Nokta!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol