banner1482

Allah yalanı sevmez, aday gösterileceğini, tepkilere, eleştirilere rağmen seçimi kazanabileceğini, seçildikten sonra da başarılı olabileceğini düşünemiyor, ihtimal veremiyordum.

Adaşız ya…

Yine Allah yalanı sevmez, siyasetin mihenk taşı sayın Mahir Ünal’a inat insanların oy vermeyeceğini, ittifakın adayı Abdullah Paksoy’un bu seçimi havada, karada ve denizde kazanacağını düşünüyor, herkes de bu fikirde iken, sayın Mehmet Gürbüz’ün şansının olmadığını yazıyorduk.

Aklımızdan geçen buydu.

Ama insanlar peşin hükümlü olmamalıymış. Önyargılı olmamalıymış. Zira peşin hüküm ve ön yargı insanları yanıltıyor, tersyüz ediyordu. Bunu biliyordum. Buna rağmen sayın Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’e, 31 Mart Mahalli Seçimlerinde şans vermeyenler arasında yer alıyordum.

Oysa kendisini aramıştım seçimlerden önce, başarılar dilemiştim. Ama içimden de işin kolay olmadığını düşünüyordum. Ne yalan söyleyeyim.

*

Gel gelelim bugüne…

Elbistan insanlarıyla, Malatya’ya 110 km. mesafesi ile ili olma özelliğini taşıyan tüm ekonomik, nüfus ve fiziki kapasitesi ile yaşanabilir bir memleket.

Bir Pınarbaşı her şeye değer.

Ama kabul edersiniz ki merkeze hayli uzak. Merkezden yönetim kolay olmuyor. Mesafe sebebiyle… İl olmayı çoktan hak eden ve bugünkü nüfusu ile 150 binleri aşan Türkiye’nin 4. büyük ovasına sahip, termik santralleri ile gayretli ve memleket sever insanları ile (sayın Mahir Ünal’dan biliyorum) hakikaten il olması gereken bir ilçe.

Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Amerika seyahatinde birlikte gittiği sayın Mahir Ünal’ın şehrimiz için, Elbistan için, ulusal ve yerel siyaset için bir şans, bir fırsat olduğunu yüz kere yazdım, bin kere yine yazarken, ili olma konusunda elinden gelen gayreti ve fırsatı ortaya koyacağına inanıyorum.

Çünkü O’na güveniyorum.

Temennimi odur ki, hükümetin ilk düzenlemede, hem Elbistan’ı il, hem de Ilıca’yı ilçe yapması. Kimse kusura bakmasın, Elbistan’ın il olmasına en çok Elbistan’lılar, sonra da Maraşlılar sevinecektir.

*

Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’e gelince… (Bir gün büroma ziyaretime geleceğine dair söz vermişti, o sözünü unutmamıştır inşallah)

Balıkesir’den gelmişti, iddialara göre ilçesini pek tanımıyordu ve başarılı da olamayacağına dair iddialar, söylentiler ayyuka çıkmışken, bismillah dedi, işe hızlı başladı ve herkesi ters yüz eden icraatlarıyla Allah esirgesin gündemden düşmez oldu.

Senelerin ihmali Pınarbaşı’ndan başladı önce. Çok değil, daha geçen sene gittiğim Pınarbaşı, eski Pınarbaşı değil. Ceyhan Nehri tertemiz, çevre düzeni ile insanların yaşam alanı haline getirilmiş parkı, huzur veren tarafı ile kendine yakışanı yapmış Başkan Gürbüz.

Teknik ve sosyal belediyecilik alanında ne varsa yapılacak, şu 7 aylık kısa sürede üstesinden gelmeye başladı sorunların. Ve her geçen gün de başarı grafiğini artırıyor, başarı hikâyeleri yazmaya devam ediyor.

Rabbim işlerini rast getirsin!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol