banner1451
banner1461

3 gündür bu ilçemizi yazıyorum. Siyasetin nabzını tutmak anlamında. Tabi diğer ilçeleri de. Görüşmeler, algılar, kamuoyunda ismi geçenler, kesin gözüyle bakılanlar, kulisler bize malzeme olunca, yazmak da farz oluyor haliyle…

*

Kimse kusura bakmasın, Mahir Ünal faktörü biline biline, sayın Ünal’a rağmen siyaset yapılamayacağının farkında ve bilincinde olanlar, kolay kolay ‘ben ilçe bakan adayıyım!’ diyerek ortaya, sahaya çıkmaz.

Kesinlikle ve kabul edilir ki, sayın Mahir Ünal, bu ülke için, bu şehir için ve memleketi Elbistan için bir üst akıl, bir marka.

Hal böyle olunca, ondan icazet almadan, fikrine başvurmadan, kendini terazinin kefesine koyup yüreğinin kaç okka olduğunu tartmadan sahaya çıkan, cesaret edip ‘ben adayım!’ diyebilecek babayiğit göremiyorum.

Varsa, çıkarsa helal olsun derim.

*

Şundan derim…

Elbistan zor şehir.  İlçenin karakteristik yapısı, ekonomik ve coğrafik konumu, biri iktidar, biri muhalefet biri iktidarda olan iki milletvekilinin yaşadığı ilçede, ateşten gömleği kimse giymek istemeyecek.

İsterse çabuk harcanır, çabuk yıpranır.

Geçmiş ilçe başkanlarına şöyle bir bakın, ne dediğimi anlayacaksınız!

Ha, her ne kadar bazı arkadaşlarımız ‘ben istemiyorum, aday maday değilim!’ diyorsa da, sakın ola ki aklından geçeni söylemiyor.

İstemem, yan cebime koy hesabı…

*

Dedik ama, eski belediye başkanı Durmuş Küçük görevinden alındığında, vekaleten bu göreve sayın Ahmet Tıraş baktı. Kısa süreli de olsa. İlçeyi, ilçenin sorunlarını yakından biliyor. Üstelik de sayın Mahir Ünal ile aynı köyden. Karahöyük’ten. Elbistan’da yüreği ve bileği sağlam insan olarak biliniyor, seviliyor, sayılıyor. Yani demem o ki, donanımlı, tecrübeli bir siyasetçi.

Araştırmalarımıza, söylenenlere bakılırsa, en güçlü aday Traş.

Mesele bundan, hamur un’dan ibaret!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol