banner1451
banner1461

Bence olayın ve haberin fitilini ateşleyen, meseleyi ilk kez kamuoyu ile paylaşan Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcısı Cemal Çiçek’in sosyal medyadaki paylaşımı oldu.

Belki de Elbistanlı olan Muhammed Bölükbaşı’nın isyanından, feryadından…

Ne diyordu sevgili Cemal Çiçek, okuyalım; “Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, kendisine muhalif olan Öz Elbistan Otobüs firmasında çalışan Muhammet Bölükbaşı’nı siyasi gücünü, kurumsal baskısını kullanarak ekmeğinden, işinden, görevinden etmişsiniz.

Neden böyle bir şey yapıp, bu zor pandemi döneminde bir insanın ekmeği ile oynadınız?

Herkes sizleri desteklemek zorunda mıdır? Kamuoyuna açıklayın! İnsanlar, sizi kendilerine, kentlerine hizmet et diye seçtiler, ekmeğinden, işinden, aşından et diye değil…”

*

Peki, işten çıkartıldığı, mağdur olduğu söylenen Muhammed Bölükbaşı ne demiş kendi sayfasında, bir de ona bakalım;

“Mehmet Gürbüz bence çok polisiye kitapları okuyor. Elbistan’da 40 bin araç varmış, araçları otoparklara yönlendirme yapılmalı imiş. Mehmet beyin bisiklet yolu sıkıntı değilmiş. Peki sayın başkan, size, sizin açıklamanızla cevap vereyim, ya da soru yönelteyim; ’40 BİN ARACA KAÇ ARAÇLIK OTOPARK YAPTIN!’ 100 TANE BİSİKLETÇİYE NE KADAR ALANI BİSİKLET YOLU YAPTIN! DÜNYANIN HANGİ ŞEHRİNDE ÇİFT YÖNLÜ BİSİKLET YOLU VAR? VE ARTIK ŞU ÇOK BİLMİŞLİK HİKAYESİNE BİR SON VERSEN İYİ OLUR, ÇÜNKÜ DENİLEN KADARA DONANIMLI BİRİ OLMADIĞINI ÇOK İYİ BİLİYORUM!”

Bu da hangi gerekçe ile işten çıkartıldı net olarak bilmediğimiz ve tanımadığımız Muhammed Bölükbaşı’ndan gelen savunma paylaşımı.

*

Tabi konu alevlenince, Elbistan’da bir anda gündemin ana maddesi haline gelince, İYİ Parti İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel de olaya müdahil olmuş. Demiş ki; “Kul hakkı yemek size yakıştı mı sayın Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz. Birinin ekmeği ile oynamaktan zevk mi alıyorsunuz? Siyaseti erkek gibi yapın sayın Gürbüz! Biz bu tür siyasi ayak oyunlarına pabuç bırakmayız. Siz kendinize yakışanı yaptınız Mehmet Gürbüz!”

Tabi hem Elbistanlı, hem de muhalif olması hesabıyla İYİ Parti Elbistan İlçe Başkanı Av. Hüseyin Gül hem Başkanı Çabukel’e sahip çıkmış, hem meseleye açıklık getirmiş ama yorumu okuyamadım. O da muhtemelen mağduru savunmuş, belediyeyi ve başkanı eleştirmiştir kendince. Siyaset yapanların, hele muhalefette isen, herkesin en doğal hakkı tabi.

*

Derken, akşam oldu erken…

Öz Elbistan Seyahat firması yetkilileri de (Kooperatif Başkanı Hüseyin Bölükbaşı ve şirket müdürü Ali Kılınç) meseleye açıklık getirmek, kamuoyunu bilgilendirmek açısından açıklama yapmış, demişler ki; “Bazı sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığı gibi, adı geçen personel de işten çıkarılmamıştır.

Öz Elbistan seyahat firmasının, köklü bir kuruluş olduğu, hiç kimsenin talimatı ile personel almadığı ya da çıkartmadığının altını çiziyoruz. Kaldı ki Elbistan belediye başkanı sayın Mehmet Gürbüz’ün de bu yönde bir isteği ya da telkini olmamıştır, olması da düşünülemez zaten!”

Özetle bunu söylemişler. Yani meseleyi kestirip atmışlar. Ancak yorumun son cümlesi, yani son 3 kelimelik açıklaması ilginç. ‘Olması da düşünülemez zaten!’

Bu son küçük cümle, ne yalan söyleyeyim bana biraz manidar geldi.

*

Akabinde, hani idama gidenin bile son arzusunu sorarlar ya, meselenin asıl muhatabı Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz bir açıklama yapıyor kamuoyuna; son iki paragrafını alıyorum açıklamanın. Gürbüz diyor ki; “Bu tür konuları siyaset malzemesi haline getirerek rant elde etmeçamlışmalarını siyasi ahlak ve anlayışa uygun olmadığını hatırlatır, kendilerini seviyeli ve saygılı siyaset yapmaya davet ederiz. Üslub-u beyan ayniyle insandır. Konuşma üslubu, kişinin kendisini yansıtır. Ya da kap içinde ne varsa onu sızdırır. Siyaset, seçilmiş belediye başkanına nezaketten uzak aciz ifadeler ile iftiralar atmak olmasa gerekir. Gerçeklerle bağdaşmayan ifadelerinizi ve iftira atarak siyaset yapma anlayışınızı aciz ve zavallı bir yaklaşım olarak nitelendiriyor ve aynen iade ediyoruz. Çirkin iftiralar ve yalanlarınızla birlikte yürümeye çalıştığınız algı yönetiminiz, kamu vicdanında ve yargı önünde açıklığa kavuşturacaktır…”

*

Aboooooo!

Valla kavgada bile söylenmeyecek laflar ama insan canı yanınca, haksızlığa uğrayınca bazen cevap hakkı doğsa bile ölçüyü kaçırabiliyor. Savunayım, meseleyi açıklığa kavuşturayım derken karşı tarafı da yerle yeksan ediyor insanoğlu ister istemez!

Neyse… Bu mesele daha çok su kaldıracağa benziyor. En iyisi beklemek!

Çünkü bize lahmacun yemek düşer!! Çünkü bu maç karakol’da biteceğe benziyor!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol