banner1482

Kişiler, kurumlar kadar ekonominin de bir haysiyetinin olduğuna inanan bir işletmeci, bir sivil toplum kuruluşunun temsilcisi olarak, toplumsal hassasiyetleri olan bir esnaf olarak, ülke iki yönlü bir testten geçiyor.

Biri ekonomi, diğeri de başımıza musallat olan korona virüsü…

Şekeri, tansiyonu, kolesterolü ile uğraşan insanlar, şimdi de baş belası virüs ile kavgalılar. Bu bağlamda, hükümetimiz anlık ve isabetli ve dinamik kararlar alarak virüs ile mücadelesini sürdürürken, Türk halkı da yardım ve destek konusunda hızlı bir refleks gösterdi, gösteriyor.

*

Ne diyordu Cumhurbaşkanımız; ‘her işin başı sağlık!’ evet sağlık önemli. Toplum, çevre ve insan sağlığı her şeyden önemli. Sağlık olmazsa hiçbir şey olmuyor hayatta.

Virüsle mücadele ederken, uğraşırken, günlük yaşam boş durmuyor, hayat devam ediyor. Biz de sayın Cumhurbaşkanımız gibi üretimin ve ihracatın devamlılığından yanayız. İstihdamı teminat altına alma önceliği ile imalat sanayi boş durmuyor. Elimizdeki barutu tek hamlede bitirmek yerine, önümüzü görerek, yarınları düşünerek hareket ettiğimizde, tüketime ağırlık veren insanlarımız rahat olsunlar. Bu bela, bu sıkıntı atlatılacak.

Uzmanlara bakılırsa, şu son bir hafta önemli.

*

Unutmamak gerekir.

Duran bir aracın yerinden kıpırdatılması ile vites küçülten bir aracın hızlandırılması arasında büyük farklar bulunuyor. İşte bu yüzden, ülke olarak vites küçültsek, hızı düşürsek de, motoru durdurmamamız gerekiyor.

Yani üretim, üretim.

Ekonominin ayakta kalması için, istihdamda tasarrufa gidilmemesi için, vatandaşın günlük ihtiyaçlarını temin için, üretim şart iken, herkes kendine insan yararına yeni bir yol haritası çizmesi elzem haline geldi.

Yazıyı uzatmak istemiyorum, şu zor ve sıkıntılı süreçte gösterilen, gösterdiğimiz dayanışmayı koruyalım, bağış ve yardım polemiğini tetikleyerek ortama ‘kutuplaşma virüsü’ yaymak isteyen kronik kesimlere dikkat edelim ve fırsat vermeyelim.

Özetle diyorum ki, ticaretin@siyasetin, kişilerin, markaların, kurumların ve firmaların olduğu kadar ekonominin de bir haysiyeti varken, bu haysiyeti canlı tutmak hepimizin boynuna borç olmalı.

Hep birlikte, el ele…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol