banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

ZABUN:
  

TÜİK verilerine göre gayrisafi yurtiçi hasıla tahmini zincirlenmiş hacim endeksi olarak (2009=100), 2018 yılının birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %7,4 arttı. Üretim yöntemiyle gayrisafi yurtiçi hasıla tahmini, 2018 yılının birinci çeyreğinde cari fiyatlarla %21,9 artarak 792 milyar 691 milyon TL oldu.

 

Gayrisafi yurtiçi hasılayı oluşturan faaliyetler incelendiğinde; 2018 yılının birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre zincirlenmiş hacim endeksi olarak; tarım sektörü toplam katma değeri %4,6, sanayi sektörü %8,8, inşaat sektörü %6,9 arttı. Ticaret, ulaştırma, konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinin toplamından oluşan hizmetler sektörünün katma değeri ise %10 arttı.

 

Ekonomide özellikle döviz üzerinden yapılan dış kaynaklı spekülasyonların çok güçlü olduğu dönemde, Türkiye’nin 2018’e iyi bir başlangıç yaparak ilk çeyrekte yüzde 7,4’lük büyüme oranıyla özel sektörün motivasyonunu yükselttiğini söyledi.

 

Büyümede, OECD ülkeleri arasında birinci sırada bulunan Türkiye’nin küresel ölçekte önemli bir başarı gösterdiğinin altını çizen Zabun, bu büyümenin temelinde sanayi ve hizmet sektörlerinin önemli pay sahibi olduğunu söyledi.

 

“EKONOMİMİZİN GÜÇLÜ BİR YAPIYA SAHİP OLDUĞUNU GÖSTERİYOR”

Zabun şöyle devam etti: “2018’in ilk çeyreğindeki yüksek büyüme oranı ülkemiz ekonomisinin güçlü bir yapıya sahip olduğunu gösteriyor. Dövizdeki sebepsiz yükselişin temelinde spekülatif eylemler bulunuyor. Türkiye bunları aşacak güce ve iradeye sahiptir. İhracatımızdaki ve sanayi üretimindeki gelişmeler, büyümeye pozitif katkı sağlarken istihdam cephesinde de 1 milyon 210 bin kişilik artış ile birlikte işgücü ödemelerinin %18,7 oranında yükselmesi tüketimi de güçlendirdi.

“ŞEHRİMİZİN MARKA DEĞERLERİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Türk iş dünyası, ülkesine güvenmeye, yatırım yapmaya ve üretmeye devam ediyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği çatısı altında, özel sektörün üretim ve ihracattaki rekabet gücünü geliştirmek vizyonu ile çalışan ticaret ve sanayi odaları ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sunmaktadır. Biz de Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak şehrimizin marka değerlerinin güçlendirilmesi, sanayi sektörlerimizin katma değerinin artırılması yönünde hiç durmadan çalışıyoruz. Tekstil ve mutfak gereçlerinde dünya pazarlarında söz sahibi olan Kahramanmaraş’ın dondurmadaki marka gücünü, kırmızı biberdeki kalitesini korumak ve kapasitemizi geliştirmek için projelerimizi hayata geçiriyoruz.

“TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞIP MİLLİ HEDEFLERE ODAKLANDIKÇA BÜYÜME SÜRECEK”

Hükümetimizin iş dünyası ile birlikte hayata geçirdiği finansman kaynakları, istihdam ve yatırım destekleri üretimdeki büyümeyi hızlandırdı. Hep birlikte Türkiye için çalışıp milli hedeflere odaklandıkça büyüme sürecek. Umuyorum ki, ülkemiz ve şehrimiz 2018’i yeni başarı hikayeleri ile tamamlayacak.”

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol