banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

ZABUN, TÜRK – ARAP TİCARET ODASI TOPLANTISI İÇİN LÜBNAN’A GİTTİ
 Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun, Türk – Arap Ticaret Odası Yönetim Kurulu Toplantısı için Lübnan’a gitti.

Türk – Arap Ticaret Odası Yönetim Kurulu Toplantısı için Lübnan’a giden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve KMTSO Başkanı Serdar Zabun’un yer aldığı Türk – Arap Ticaret Odası Yönetim Kurulu, Başkent Beyrut’ta Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile görüştü.

Başbakan Hariri ile görüşmede, Lübnan'ın güneyindeki Sayda şehrinde Türkiye tarafından inşa edilen, henüz hizmete açılmayan hastaneyle ilgili son gelişmeler ele alındı.

Türk heyeti görüşmede, iki ülke arasında imzalanan ancak Lübnan meclisinde onay bekleyen Serbest Ticaret Anlaşması'nı da gündeme getirdi. Ayrıca iki ülke arasındaki ticaret hacmi ve turizme dair gelişmeler de değerlendirildi.

Heyet, daha sonra Rıfat Hisarcıklıoğlu başkanlığında, Türk-Arap Ticaret Odası Yönetim Kurulu toplantısına katıldı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türk ve Arap dünyası arasındaki ekonomik potansiyelin çok yüksek olduğunu, ancak bunun yeterince değerlendirilmediğini söyledi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Arap Birliği ülkeleri ile Türkiye arasında sanayi, ticaret ve yatırımların öne çıkması gerektiğinin altını çizdi.

Toplantıda Arap Odalar Birliği Onursal Başkanı Adnan Kassar ve Arap Odalar Birliği Başkanı Nail Raca el-Kabariti de konuşma yaptı.

Türk-Arap Ticaret Odası Yönetim Kurulu, Beyrut’taki programı kapsamında Lübnan Ekonomi ve Ticaret Bakanı Raed Khoury ile de görüşerek iki ülke arasında ekonomik ve ticari ilişkileri ve işbirliği potansiyelini değerlendirdi.

Türk-Arap Ticaret Odası Yönetim Kurulu daha sonra Beyrut Ticaret Odası merkezinde Lübnan Odalar Birliği yetkilileri ile bir araya geldi. Türk heyeti, toplantıda Lübnan Odalar Birliği çalışmaları hakkında bilgi aldı.

TOBB ve Lübnan Odalar Birliği’nin birlikte yürütebileceği projeler hakkında görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Lübnan Ticaret Sanayi ve Tarım Odaları Federasyonu Başkanı Muhammed Şukeyr tarafından TOBB ve Lübnan Odalar Birliği arasında hazırlanan mutabakat zaptı imzalandı.

Türk-Arap Ticaret Odası, TOBB ve Arap Odalar Birliği ile 24 Kasım 2016’da imzalanan anlaşma ile kuruldu. Oda, 2,7 trilyon dolarlık dış ticaret hacmine sahip 22 ülke ile Türk iş dünyasını buluşturmayı, düzenlenecek ortak etkinlikler ve yapılacak ortak çalışmalarla Türkiye ile Arap ülkeleri arasında ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Türk-Arap Odası’nın yönetiminde, Arap Odalar Birliğini temsilen, 22 üye ülke Odalar Birlikleri yer aldı. Benzer şekilde, TOBB da 22 kişilik Yönetim Kurulu belirledi. Türk-Arap Odası’nın Yönetim Kurulu’nun Türk tarafında KMTSO Başkanı Serdar Zabun da bulunuyor.

Arap ülkeleri özel sektörünün çatı kuruluşu olan Arap Odalar Birliği’nin yayıldığı coğrafya, 400 milyonluk nüfusu ve yaklaşık 3 trilyon dolarlık bir ekonomik büyüklüğü temsil ediyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol