banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

ZABUN: “TEK AMACIMIZ KADİM KENTİMİZİN KALKINMASINDA ÖNCÜ OLMAK”
 Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği ile Terziler ve Konfeksiyoncular Odası organizasyonuyla Kahramanmaraş Fuar Merkezi (KAFUM)’inde düzenlenen Alışveriş Festivali’nin açılış töreninde konuşan KMTSO Başkanı Serdar Zabun, Kahramanmaraş’ın ihracatta 1 milyar doları geçerek yeni bir başarı çizgisine ulaştığını vurgulayarak, “Tek amacımız var o da; kadim kentimizin kalkınmasında öncü olmak, insanımıza daha modern, daha güçlü bir şehir ve daha yüksek bir yaşam kalitesi sunmaktır.” dedi.

Zabun konuşmasında şunlara değindi: “Bugün, Türkiye’nin en güçlü sanayi merkezleri arasında yer alan, 125 ülkeye ihracat yapan şehrimiz, artık Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde güçlü bir Türk markası olarak anılmaktadır. En büyük hedefimiz, sanayileşmede ve özellikle katma değeri yüksek üretim bakımından ilk 10 şehir arasında yer almaktır. Bu hedef doğrultusunda Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak çok çalışıyoruz. Özel sektör yatırımlarımızın yıllık ortalaması 1 milyar lirayı, şirketlerimizin aktif büyüklüğü 50 milyar liraya ulaşmış bulunmaktadır. 2018 yılında şehrimizin tarihinde ilk kez ihracatta 1 milyar doları geçerek yeni bir başarı çizgisine ulaştık. Tek amacımız var o da; kadim kentimizin kalkınmasında öncü olmak, insanımıza daha modern, daha güçlü bir şehir ve daha yüksek bir yaşam kalitesi sunmaktır.”

Kahramanmaraş’ın birçok sektörde dünyanın önemli merkezlerinden birisi haline geldiğini ifade eden Zabun, “Kahramanmaraş bu anlayışla geleceğe sağlam adımlarla koşmakta, ekonomide, ihracatta yeni başarı hikayeleriyle yoluna devam etmektedir. İnanıyorum ki bugün, açılışını yapmakta olduğumuz alışveriş festivali, şehrimizin ticari ve sosyal gelişimine farklı bir ivme, yeni bir heyecan kazandıracaktır. Burada sunulan ürünler, Kahramanmaraş’ın, kendi insanımızın emeği ve gayretiyle ortaya konulan yerli ve milli ürünlerdir. Alışveriş festivalimizin hayırlı olmasını diliyorum. Şehrimiz için çok önemli bu organizasyon dolayısıyla; Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ediyoruz. Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliğimizin kıymetli Başkanı Ahmet Kuybu ve Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muhlis Akkurt ve yönetimini tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol