banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

ZABUN:
 Büyüme rakamlarına ilişkin bir değerlendirme yapan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, büyümedeki çift haneli artıştın yılsonu hedefleri ve ulusal vizyon bakımından çok önemli olduğunu dile getirdi. Sanayi üretimi ve ihracattaki gelişmelerin istikrarlı büyüme için altyapı oluşturduğunun altını çizen Zabun, 2018 için beklentilerin yükseldiğini söyledi.  

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan üretim yöntemiyle gayrisafi yurtiçi hasıla tahmini, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde cari fiyatlarla 827 milyar 230 milyon TL oldu.

Gayrisafi yurtiçi hasılayı oluşturan faaliyetler incelendiğinde, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre zincirlenmiş hacim endeksi olarak tarım sektörü toplam katma değeri %2,8, sanayi sektörü %14,8 ve inşaat sektörü %18,7 arttı. Ticaret, ulaştırma, konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinin toplamından oluşan hizmetler sektörünün katma değeri ise %20,7 arttı.

KMTSO Başkanı Serdar Zabun, büyümedeki çift haneli artışın yılsonu hedefleri ve ulusal vizyon bakımından çok önemli olduğunu dile getirerek, sanayi üretimi ve ihracattaki gelişmelerin istikrarlı büyüme için altyapı oluşturduğunu, bu itibarla 2018 yılındaki ekonomik büyüme ve piyasaların yükselişini sürdürmesi adına beklentilerin yükseldiğini söyledi.

Zabun şöyle konuştu: “Ülkemiz 2017 yılının üçüncü çeyreğinde çift haneli büyümeye ulaşarak %11’in üzerinde gelişme yakaladı. Bu büyümenin temelinde sanayi üretim ve ciro endekslerindeki anlamlı gelişmelerle birlikte ihracatımızdaki artışın çok önemli bir payı var. Hükümetimizin reel sektöre verdiği destekler ve özellikle KOBİ’ler için oluşturduğu kaynaklar üretim ve ihracat anlamında sonuç vermiştir. Umuyorum ki, 2018 yılında istikrarlı büyüme devam edecektir. Ekonomik büyüme ve piyasaların yükselişini sürdürmesi adına beklentiler yükselmiştir. Ülkemizin büyüme temposunu reel sektörümüzün performansı belirliyor. Yatırım ve üretimin artması ve özelikle Türk sermayesinin yükselmesi ve millileşme politikasının derinleşerek tüm alanlara yayılması çok önemli.” 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol