Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

YAPILAN YATIRIMLAR İŞVEREN VE İŞÇİNİN ALINTERİDİR

 Aldığı teşviki son kuruşuna kadar Kahramanmaraş’a yatırım için harcayan girişimcileri,

100’ü aşkın ülkeye ihracat yapan 246 ihracatçı şirketi,  Tekstilde, enerjide, gıdada, metal mutfak sektöründe, kağıt sanayiinde, çimento sektöründe lider konuma ulaşan 1000’e yakın sanayi tesisleriyle Türkiye’nin üretim yıldızları arasında özel bir yere sahip olan Kahramanmaraş yatırımına hız kesmeden devam ediyor.

Kahramanmaraş son 10 yılda; 590 proje kapsamında 5,5 milyar dolar özel sektör yatırımı gerçekleştirilmiş, bu yatırımlar sayesinde istihdam 45 binden 130 bine, ihracat 230 milyon dolardan 900 milyon dolara yükselmiş, sanayi üretimi 5 milyar dolara ulaşmıştır.

 

35 YILDA ONLARCA BAŞARI

 

1980 yılındaki teşvik ile üretim hayatına başlayan Kahramanmaraş, 35 yılda Tekstil başta olmak üzere birçok alanda zirve olmayı başardı. Bu süre zarfında sayısız başarı elde eden Kahramanmaraş, 2010-2015 arasında yatırım teşvik belge sayısı ile adından söz ettirdi.

Rekabet gücünü geliştirmek için sürekli yatırım yapan Kahramanmaraş’ın üretkenliğini değerlendiren Başkan Karaküçük; 2005-2015 döneminde 597 yatırım yapıldığını, bu yatırımlarının 359’unun OSB dışı tamamlanan yatırımlar olduğunu, 86’sının OSB’de tamamlanan yatırmalardan oluştuğunu OSB dışında 134, OSB içinde ise 18 yatırımın olduğunu söyledi. Bu yatırımların 5 milyar 363 milyon 889 bin dolar olduğunu belirten Karaküçük: “Geçmişi kahramanlıklar dolu bir kentin şu anda da ekonomik anlamda verdiği mücadelenin eserini gördük. Birincilikler bizi daha çok üretime itiyor. Kahramanmaraşlı her birey üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor” dedi.

 

PAROLAMIZ YATIRIM

Türkiye’nin krizlere rağmen büyümesini sürdürdüğünün altını çizen Karaküçük: “Türkiye hedefi olan 500 milyar dolar ihracata çok rahatlık ulaşacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hedefimize ulaşacağımızın en bariz göstergesi ise yatırım teşvik belgeleri. Türkiye’de 2014 yılında 4.059 belge alınırken bu yılda Kahramanmaraş’ta 76 yatırım teşvik belgesi alınmış. 2015 yılının Ağustos ayına kadar Türkiye’de 2 bin 257 belge alınırken Kahramanmaraş’ta  Ağustos ayında ise 47 belge alınmış” dedi.

 

BELGE SAYILARI

 

Başkan Karaküçük şöyle konuştu: “Türkiye’de 2010-2015 yılları arasında yapılan yatırıma baktığımız zaman hız kesme olmamış. Başka bir deyişle, 2010-2015 yıllarına kapsayan dönemde Türkiye’de 22 bin 378 yatırım teşvik belgesini alınmış, bu belgelerin 280 milyar 713 milyon TL yatırım yapılmış ve 743 bin 736 kişiye istihdam sağlanmıştır. Aynı dönemde Kahramanmaraş’ta 369 yatırım teşvik belgesi alınmış, 7 milyar 166 milyon TL’lik yatırım yapılmış, ve 136 bin 15 kişiye istihdam sağlanmıştır” 

 

KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLER BİZİ DAHA DA YÜKSEK YERLERE GETİRECEK

 

Kahramanmaraş’ın gerçek zenginleşmesini, yüksek katma değerli üretimi ancak bu şirketlerin sayısını artırarak sağlayabileceğine vurgu yapan Karaküçük: “Büyük şirketler arttıkça istihdam ve ihracatımız da aynı oranda değerlenecektir. Özellikle AR-GE çalışması sayesinde şehrimizde üretim yapan tesisler artarak devam edecektir. Yeni çağın gerekliliği olan teknoloji ise işletmelerimizin ana can damarları olaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

YAŞANAN OLAYLAR ÜRETİMİ ETKİLEMEYECEK

 

Son zamanlarda yaşanan terör olaylarına değinen Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük son olarak şunları dile getirdi: “ Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Yatırımcıları bölgelerden uzaklaştırmak için yapılan bu senaryo tutmayacak.  İş adamlarımızın tek parolası üretmek, bunun yanında sosyal yaşam dokusuna katkı sağlamaktır. Bu olaylar bize gösteriyor ki Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek. Yaşanan olaylarda yaşamlarını yitiren güvenlik güçlerine Allahtan rahmet kederli aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk polis teşkilatına ise başsağlığı dilerim” dedi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol