Öne Çıkanlar TEYFİK YAĞCI İSTİFA ETTİ!!! KAHVE İÇİRECEK 13 YIL ŞEYTAN TAŞLADIK dizi GÖRÜMCEDEN YENGEYE BÖBREK NAKLİ

Bu haber kez okundu.

TEKSTİL MAKİNALARI FUARI AÇILDI
 Daha sonra açılış konuşmaları bölümünde kürsüye ilk olarak Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun gelerek, fuar hakkında bilgiler aktardı.

KMTSO Başkanı Zabun’un ardından kürsüye gelen KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz, Kahramanmaraş’ta tekstil sektörünün gelişimi ile alakalı bilgiler aktararak şu anda gelinen noktayı irdeledi.

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fatih Kiraz, Kahramanmaraş’ın birçok alanda olduğu gibi tekstil sektöründe de vizyonu olan bir şehri olduğuna dikkat çekerek: “Kahramanmaraş sanayisinin lokomotif sektörü tekstili, demir-çelik sanayisi izliyor. Dünya devlerine kumaş üreten, iplik üreten firmalarımız var. Dünyaca tanınan dondurma üretimde marka olan işletmelerimiz var. Fakat doğrudan tüketiciye ulaşan ürünlerimizi artırarak, markalaşma bilincini yakalamamız gerekiyor. Biz de inşallah yakın zamanda büyükşehir olan Kahramanmaraş’ı kentsel dönüşüm, rekreasyon alanları, kayak merkezleri, atık su arıtma tesisleri gibi projelerimizle bir marka şehir haline getirerek bu süreçte üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz.

Hem coğrafi anlamda, hem de bu topraklarda yetişen girişimci gücümüz sayesinde, Kahramanmaraş’ın önemi, geçen yıllarda olmadığı kadar artmıştır. Biz, Kahramanmaraş’ın geleceğine ve kendimize, yani müteşebbisimize güveniyoruz.

Kahramanmaraşlı girişimciler, gösterdikleri üstün başarı ve çalışmalarla, küresel rekabet ortamında, her zaman yer alacak ve gurur kaynağımız olmaya devam edecektir” diye konuştu.

Başkanvekili Kiraz’ın ardından kürsüye gelen Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Fatih Doğan da Kahramanmaraş'ın kahramanlık madalyasının ardından yeni bir madalyayı daha hak ettiğini söyledi. Kahramanmaraş'ın Türkiye'nin tekstil şehri olduğunu ancak dünyada tekstil kenti olarak adlandırılan özel bir şehir bulunmadığını dile getiren Doğan, "Kahramanmaraş tümüyle bu unvanı, bu namı hak ediyor. Milletvekillerimizden bu hakkı teslim etmelerini istirham ediyorum" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Milletvekili Ahmet Özdemir: “Aslında Kahramanmaraş’ımız Şiirin ve Edebiyat Başkenti olarak anılır. Sayın Birlik Başkanı Fatih Doğan beyin konuşmalarına tamamen katılıyorum. Evet neden Kahramanmaraş bir Tekstil City olmasın. Bu konuda Kahramanmaraş Milletvekillerimizle birlikte parti ayırımı gözetmeksizin hareket ederek bu konuyu ivedi bir şekilde çözüme kavuşturacağız” dedi.

Son olarak kürsüye gelen Kahramanmaraş Vali vekili Ömer Adar ise Kahramanmaraş’ta sanayici-işadamları ve halkın birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiği ve Türkiye’nin huzurlu kentlerden birisi olduğunu söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesilerek 4. Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı gezildi. Fuar 29 Eylül 2018 tarihine kadar açık kalacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol