banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

TEKSTİL İHTİSAS OSB YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

 
 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 2015 yılı OSB yatırım programını açıkladı. Göreve geldiğinden bu yana OSB üzerine yoğun bir caba sarfeden Kemal Karaküçük ve ortak akıl, 2015 yılı yatırım programı için Tekstil İhtisas OSB alanını bakanlık programına girdirdiler. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, organize sanayi bölgelerindeki (OSB) 47 bin 996 sanayi parselinde üretime geçildiğini ve yaklaşık 1 milyon 530 bin kişiye istihdam sağlandığını söyledi.

Bakanlığın 2015 yılı yatırım programında 90 OSB projesinin yer aldığını ve yıl sonuna kadar 11 OSB projesini daha tamamlanmasının hedeflendiğini vurgulayan Işık, "Bu yıl içerisinde Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB, Çorum Osmancık OSB, Sakarya Kaynarca Doğu Marmara Makine İmalatçıları İhtisas OSB, Bursa-Yenice Islah OSB,  Kahramanmaraş Tekstil İhtisas OSB, Yalova Kompozit ve Kimya İhtisas Islah OSB ve Bursa Batı OSB gibi 7 OSB kuruldu. Bu OSB'lerde üretime geçilmesiyle birlikte, yaklaşık 60 bin kişi daha istihdam edilebilecek" diye konuştu.

 

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, yaptığı açıklamada Sanayi Bakanlığının yatırım programına alınan Tekstil İhtisas OSB için büyük mücadele verdiklerini belirterek: “2023 hedefi için yoğun çalışmalar içindeyiz. Bakanlığın yatırım programına aldığı tekstil OSB’de hedeflerimiz için önemli bir duraktı. Bakanlığımız tarafından yatırıma alınan OSB alanlarında müthiş bir üretim olacaktır” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol