banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

SON 25 YILDA 2 KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ TARIM ARAZİSİ YOK OLDU
 Sanayi kuruluşlarının mutlak tarım arazilerine yapılması, çeşitli kamu yatırımları ve farklı sebeplerle tarım arazilerinin tarımsal amaç dışında kullanımına izin verilerek sürekli bir şekilde azaldığını söyleyen Başkan Doç. Dr. Ziya Dumlupınar, tarım arazilerinin ülkenin geleceği olduğunu söyledi.

TUİK verilerine göre 1990 yılında 27.8 milyon hektar olan tarım arazilerinin 2016 yılında 24.7 milyon hektara gerilediğini, 3 milyon hektarlık bu düşüşün tamamına yakınının tarla bitkileri yetiştiriciliği yapılan alanlarda meydana geldiğini, bu hızla giderse geleceğimizi kendi elimizle ipotek altına alacağımızı bildirdi.

Kahramanmaraş’ın toplam tarım arazisinin 472 bin hektar olduğunu bu rakamın 6.5 katı bir tarım arazisinin amacı dışında kullanıma açıldığını bildirdi ve sözlerine “Tarım arazileri yeniden üretilebilen bir nesne değildir, suçlu aramıyoruz, ancak herkesi sorumlu olmaya davet ediyoruz” diyerek devam eden Dumlupınar, büyük ova tarımsal sit alanlarının, tarım arazilerinin korunmasında oldukça önemli bir adım olduğunu ve bu uygulamayı sonuna kadar desteklediklerini belirtti.

Dumlupınar: “Bilindiği gibi büyük ova tarımsal sit alanları bakanlar kurulu kararıyla ilan ediliyor ve şuan 21.0.2017 tarihli ve 29955 sayılı Resmi Gazete ile ülkemizde 49 ilde 141 büyük ova tarımsal sit alanı olarak ilan edilmiştir. İlimizde Elbistan Ovası, Kahramanmaraş Ovası, Türkoğlu Ovası ve Narlı Ovası olmak üzere 4 adet büyük ova tarımsal sit alanı bulunmaktadır. Tarım alanlarını yasalar değil, bizler korumalıyız” diyerek konuşmasını tamamladı. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol