banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

ŞİRİKÇİOĞLU YATIRIMLA BÜYÜYOR
 Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içinde yer alan ve yaptığı yatırımlarla tekstilde Türkiye’nin ilk 10’u içinde olmayı, 2023’te ise ilk 100 sanayi kuruluşu içinde olmayı hedefleyen Şirikçioğlu Mensucat A.Ş. arka arkaya yaptığı yatırımlarla bu amacına emin adımlarla yürüyor. Şirikçioğlu Mensucat 2014 yılında satışlarını % 55 artırarak 460 milyon TL ciroyla kapatmış olup, grubun cirosu ise 615 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Şirikçioğlu grubu 2015 yılında 1 milyar TL ciro gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.

TEŞVİK YASASI MODERNİZASYON YATIRIMINI DESTEKLİYOR.

Yeni teşvik yasasında 5.bölgede yer alan Kahramanmaraş’ta grup 40 milyon EURO tutarında üç ayrı yatırım atağına başladı. Şu anda devletin eski makineleri yenilemeyle ilgili teşvik verdiğini, bu teşviğin piyasadaki eski makinelerin yenilenmesine, yeni makinelerin gelmesine imkan sağladığı için üretim ve tasarrufun artacağına değinen Şirikçi, yapılan yatırım bedelinin % 50’si ödenecek vergiden mahsup edileceğini ve finansmanda Hazine tarafından % 2 faiz desteği sağladığını da vurguladı.

Bu kapsamda ilk olarak grup şirketi Şirikçiler Dayanıklı A.Ş.’nin Adana yolu üzerindeki open-end iplik fabrikasına 10 adet Rıeter iplik makinası (toplam 6.000 rotor)  yatırımıyla mevcut 750 ton olan aylık open-end iplik üretim kapasitesini 2 bin tona çıkartacak. Kahramanmaraş’taki open-end tesislerinde 15 milyon euroluk yatırımda montaj aşamasına geçilmiş olup yeni makinaların mart ayı sonunda devreye alınması planlanmaktadır.

KARIŞIM İPLİK İMAL EDECEK

Şirikçioğlu Mensucat, Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesi’nde 73.165 m2 açık 25.000 m2 kapalı alanda  20 milyon euroluk 20 makine kapasiteli compact iplik yatırımına başladı. İnşaat ve altyapı çalışmaları süren fabrikanın makinaları Rıeter’den alınacak olup, Ocak 2016’da üretime başlaması planlanmaktadır. İki fabrika özelliğindeki, iki ayrı hat üzerine kurulacak tesiste, bir hatta compact iplik (tüysüz iplik) üretecek olan firma, diğerinde ise “karışım iplik” imal edecek.

Ayrıca, K.Maraş Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren 355 makineli dokuma fabrikasına kapasite artırımına yönelik olarak 4,3 mio euro tutarında 98 adet Pıcanol dokuma tezgahı alımı için akreditif açılmış olup, Mayıs 2015’de üretime alınması planlanmaktadır.

Yapılan bu yatırımlar sayesinde fabrikalarında son teknoloji makinelerle üretim yaparak maliyet ve rekabet avantajı sağlayacaklarını belirtti. Söz konusu yatırımlar devreye girdikten sonra üç yıl içerisinde eski makinelerin satılarak devre dışı kalacağını söyledi.

 OTOMASYONLU AMBALAJ SİSTEMİ YAPTIRILIYOR

Çalışmaları hızla devam etmekte olan yatırımla ilgili bilgi veren Şirikçioğlu Mensucatl Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Şirikçi,  bu tesise oldukça pahalı bir sistem olmasına rağmen, tamamen otomasyonlu  ambalaj sistemi de yaptırılmakta olduğunu söyledi.

İNSAN HATASINI MİNİMİZE EDİYOR

Otomasyonlu ambalaj sisteminin özelliklerini anlatırken, sistemin insan hatasını minimize eden bir yapısı olduğunu kaydeden Atıf Şirikçi, “Bu sistem oldukça maliyetli bir sistem ama işçilik maliyetini azaltıyor ve işçi hatasını minimize ediyor. Yaklaşık 30 işçi tasarrufu sağlayan sistem normal üretimde  ipliğin içerisine yanlış ip karıştırılmasını önlemiş olacaktır. Hatalı ip sevkiyatından dolayı oluşabilecek hatalı kumaş üretimi ve maruz kalınacak reklamasyon riskini ortadan kaldıracaktır.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol