banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar SİZE İHTİYACIMIZ VAR KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

ŞİRİKÇİOĞLU DÜNYANIN 8 ÜLKESİNDE OFİS AÇTI
  

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içinde yer alan, ancak yaptığı yatırımlarla tekstilde Türkiye’nin ilk 2’si içinde olmayı, 2023’te ise ilk 100 sanayi kuruluşu içinde olmayı hedefleyen Şirikçioğlu Mensucat A.Ş. arka arkaya yaptığı yatırımlarla bu amacına emin adımlarla yürüyor.

 

İHRACATTA 5 MİLYON METRE HEDEFİ             

 

Türkiye’deki yatırım ve pazarlarının yanı sıra gözünü dünya pazarlarına da diken Şirikçioğlu, geçen yıl 1 milyon metre olarak gerçekleştirdiği ihracatını bu yıl 5milyon metreye çıkartmayı hedefledi. Bu hedefe ulaşmak için yurt dışı temsilcilikler açtıklarını belirten Şirikçioğlu Mensucat Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Şirikci, yurt dışı ofis sayılarını 8’e çıkarttıklarını kaydetti. Şu an itibariyle Afrika’da Fas ve Tunus’ta, Asya’da uzakdoğu ülkelerinden Güney Kore’de, Avrupa’da ise İngiltere, İtalya, İspanya, Almanya ve Hollanda da  ofis açtıklarını kaydeden Atıf Şirikci, “Bu ofislerimiz bizim ürettiğimiz ürünlerin sunumunu yapıyorlar. Bizim kumaşlarımızla, belli markalara üretim yapıyorlar. Ya da bizim kumaşlarımızı konfeksiyoncu dediğimiz firmalara lanse ediyorlar. Teklif almak suretiyle yeni üretimler gerçekleştiriyorlar. Elbette ki, burada Şirikcioğlu kumaşı kullanıyorlar. “ dedi.

 

TÜRK KUMAŞI DÜNYANIN EN KALİTELİSİ

                                                                                                                                                    Şu anda dünyanın en kaliteli ve güzel kumaşlarını Türkiye’nin ürettiğini bildiren Şirikçioğlu, “Türkiye şu anda kumaşta dünyanın en önemli markası durumundadır. Biz yurt dışı çalışmalarımızla konfeksiyon üretim tarzı  maliyetlerini aşağı çekmenin yollarını araştırdığımız gibi, dünyanın çeşitli ülkelerinde insanların kumaşlarımızı yanı başında bulabilecekleri ofisler açmayı sürdürüyoruz. Önümüzdeki süreçte üç beş ülkede yatırım kararı da alabiliriz. Tabi bu araştırmalarımız sonunda karar vereceğimiz bir uygulama olacaktır. Çünkü başta Afrika ve Arap ülkeleri olmak üzere bazı ülkelerde, ülke kültürleri nedeniyle bu üretimi yapmak çok zor olabiliyor. Uzak doğu ülkelerinde böyle bir imkan var ancak o da bize uymuyor. “ diye konuştu.

 

2023 HEDEFİNE UZAK DEĞİLİZ     

                                                                                                                                                     İhracat hedeflerindeki büyümeden de söz eden Şirikçioğlu Mensucat Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Şirikçi, şu an üretimlerin yüzde 50’sinin ihracata yöneldiğini bu rakamı yüzde 65’lere çekmek üzere planlama yaptıklarını ifade etti.

İhracatlarının şu an daha çok anlaşmalı firma ve ofisler aracılığıyla dolaylı olarak gerçekleştiğini kaydeden Atıf Şirikçi, söyle devam etti: “Yurt dışı bağlantılarımız bizden kumaşı alarak işliyorlar. Yine bizim kumaşla yapılan bir ihracat ancak dolaylı bir ihracat gerçekleşiyor. Biz gidişatı, dolaysız yoldan ihracata dönüştürmek arzusundayız. Çalışmalarımız bu yönde. Kendimize en az yüzde 51 hedef koyduk. 2023 ‘de Türkiye’nin ilk 100 firması hedefimizin içinde yer almak için şimdiden yurt dışı ofislerimizle o hedefe yönelik çalışmalar yapıyoruz. Ve bu hedefe de uzak değiliz”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol