banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

SANKO’DAN ENERJİ SEKTÖRÜNE BİR KATKI DAHA

 Samsun’da bulunan DSİ 7. Bölge Müdürlüğü tarafından geçici kabulü yapılan ve kurulu gücü 70 MW olan Tepekışla Barajı ve HES’te yılda 241 milyon kilovatsaat enerji üretilecek.

 

Kelkit Çayı üzerinde inşa edilen ve kontrollü olarak su tutulmaya başlanan Tepekışla Barajı rezervuar alanında 33 milyon metreküp su toplanacak. Su tutma ile birlikte deneme üretimi yapılacak olan Tepekışla Barajı ve HES’te, Ağustos ayında işletmeye geçilmesi öngörülüyor.

 

Tepekışla Barajı ve HES, 150 milyon dolara mal oldu.

 

SANKO ENERJİ

 

SANKO Holding 1997 yılında grup şirketlerinin ihtiyacı olan enerjiyi üreterek sektöre ilk adımını attı. 2006 yılından itibaren Sanko Enerji olarak sektörde yatırımlara yönelen SANKO, gerçekleşen ve planlanan yatırımlarıyla Türkiye enerji piyasasının önemli yatırımcıları arasına girdi.

 

Sanko Enerji; mevcut işletmeleri Çatalca Rüzgar, Sanibey, Cevizlik, Kalkandere, Kızılağaç ve Koçlu hidroelektrik santralları ile saatlik 547.4 MW üretim kapasitesiyle tamamı yenilenebilir kaynaklardan yılda 1.8 milyar kWh temiz enerji  üreterek, bir milyon 28 bin 500 ton / yıl karbondioksitin atmosfere salınımını engellemekte ve 3 milyon 425 bin ağacın “işini kolaylaştırmaktadır.”

 

Sanko Enerji; Tepekışla Barajı ve HES ile Karaman Setavul Geçidi mevkiinde devam eden Hilal-2 Rüzgar Enerjisi Santralı’nın bu yıl sonuna kadar devreye girmesi ile enerjide yaklaşık 630 MW kurulu güce ve yıllık 2,1 milyar kWh enerji üretimi kapasitesine sahip olacaktır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol