Öne Çıkanlar ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

SANKO ENERJİ GRUBU CEO’LUĞUNA ADİL TEKİN ATANDI
 Profesyonel iş yaşamına 1992 yılında TRT’de başlayan Tekin, 1993-2006 yılları arasında Siemens Türkiye Enerji Üretimi Grubu’nda görev aldı.

 

2006 yılında Alstom Power’da Türkiye, Gürcistan, Ermenistan ve Azerbaycan bölge satış ve pazarlama direktörü olarak çalışmaya başlayan Tekin, 2008 yılında Alstom Türkiye Enerji Grubu başkanlığına atandı. Tekin, bu görevinin yanı sıra, Ocak 2011 - Kasım 2015 tarihleri arasında Alstom Türkiye Ülke Başkanlığı görevini de yürüttü.

 

İngilizce ve Arapça bilen Adil Tekin, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

SANKO ENERJİ

 

Tekstil, enerji, çimento, iş makinası, traktör ve ambalaj başta olmak üzere çeşitli sektörlerde 14 binden fazla çalışanıyla faaliyet gösteren Sanko Holding’in enerji grubunu oluşturan Sanko Enerji, ülkemizin ihtiyacı olan elektriğin kaliteli, güvenilir, rekabetçi ve çevre ile uyumlu temin edilmesini ilke edinmiş bir kurumdur.

 

Bugüne kadar 1,1 milyar dolarlık yatırımla gerçekleştirdiği altı hidroelektrik ve iki rüzgar santrali ile toplam 650 MW kurulu güçle yenilenebilir kaynaklardan yılda 2 milyar kWh enerji üreten Sanko Enerji, önümüzdeki 5 yılda yapacağı 1,5 milyar dolarlık yeni yatırımla kapasitesini 1,650 MW’a çıkartarak yılda 10 milyar kWh elektrik üretmeyi hedeflemektedir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol