banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

 -“SANAYİLEŞMEDE İSTANBUL- ANADOLU AYRIMI KALMADI,
 SKY Türk’te, Rauf Ateş ve Murat Sabuncu’nun hazırladığı “CEO Club” isimli programa katılan Konukoğlu, SANKO’nun tarihsel sürecine değindi, kendi iş yaşamına ilişkin deneyimlerini anlattı, genel ekonomiyi değerlendirdi. Dünya gelenindeki gelişmelere bakıldığında, bazı sektörlerde sorunlar olsa dahi Türkiye ekonomisinin genel anlamda çok iyi gittiğinin görüleceğini bildiren Konukoğlu, tekstil ithalatına getirilen ek vergiler sonrasında 135 bin yeni istihdam sağlandığını kaydetti.

Türkiye’nin daha da iyiye gitmesi için herkesin yerli malı ürünlerinin kullanımına özen göstermesi gerektiğini anlatan Konukoğlu, yerli malı kullanımının yerli üretimi artıracağını ve bunun da cari açığın azalmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

İŞİN HİLESİ DÜRÜSTLÜKTÜR

Bir soru üzerine, babası Sani Konukoğlu’nun, “İşin hilesi dürüstlüktür” sözünün kendisinin iş yaşamının yol haritası olduğunu kaydeden Konukoğlu, “Babam çok farklı bir girişimciydi. En az 5 yıl sonrasını gözeterek yatırımları planlardı. İlişkilerinde ılımlıve mütevazı kişiliği ile dikkatleri çekerdi” diye konuştu. Babası Sani Konukoğlu’nun, hayır işleri yapmaya ve zekâtını eksiksiz vermeye özen gösterdiğini ifade eden Konukoğlu, babalarının öğretileri doğrultusunda “Paylaşmak Mutluluktur” anlayışını benimsediklerini söyledi.

PAYLAŞMAK MUTLULUKTUR

“SANKO’nun 20 büyük sanayi kuruluşu arasına bulunmasının sırrı nedir” sorusuna, “Çok çalışıyoruz, kazandığımızı yatırıma yöneltiyoruz ve mümkün olduğunca halkımızla paylaşıyoruz” yanıtını veren Konukoğlu, şöyle devam etti:




“Paylaşmak Mutluluktur anlayışımızı, Sani Konukoğlu Vakfı aracılığı ile hayata geçiriyoruz. Şimdiye kadar ikisi fakülte binası olmak üzere 18 okul yaptırıp ilgili kurumlara devrettik. Gaziantep Üniversitesi’ne yaptırdığımız Tekstil Mühendisliği binası yanına, öğrencilerin uygulamalı eğitim almaları için tam donanımlı uygulama merkezi kurduk. Adeta küçük bir fabrika olan bu merkezde, öğrenciler işletmeye gelen pamuğun işlenmesi, ipliğe ve ardından kumaşa dönüşmesi süreçlerini yaparak öğreniyorlar. Gaziantep Üniversitesi’ne İlahiyat Fakültesi binasının temelini attık, daha birkaç okul yapımı için çalışma başlattık.
Sani Konukoğlu Vakfı aracılığı ile her yıl 1.500’ün üzerinde üniversite öğrencisine karşılıksız burs, 10.000 öğrenciye okul çantası içerisinde bir yıllık ihtiyacına yetecek miktarda kırtasiye malzemesi ve 10.000 öğrenciye kabanından ayakkabısına kadar eksiksiz bir şekilde kıyafet yardımı gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, 65 bin kişiye gıda yardımı yapıyoruz. Valilik Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği içerisinde gerçekleştirdiğimiz yardımlarda, kesinlikle rencide edici, çirkin, öğrencileri üzecek görüntü ve yaklaşımlara izin vermiyoruz. Yardımlarımız, sistemli ve yardımı alanın teşhirine meydan vermeden gerçekleştiriliyor.”

KARAR ALMA SÜRECİ


Holding Yönetim Kurulu’nda kendisinin yanı sıra, 4 kardeş, 2 oğlu ve bir yeğeninin bulunduğunu vurgulayan Konukoğlu, karar alma sürecine ilişkin soruya şu yanıtı verdi: “Yönetim Kurulu Üyeleri, farklı sektörlerin grup başkanlığını üstleniyorlar. En geç 2 ayda bir toplanır, bilanço üzerinden değerlendirme yaparız. Yönetim toplantılarında kardeş, baba– evlat kavramlarına yer yoktur. Çocuklarımızı bu sürece küçük yaşlardan itibaren hazırlıyoruz. İşadamlarına, çocuklarını geleceğe hazırlama konusunda duyarlı olmalarını öneriyorum.  Çocuklarımız SANKO çatısı altına işe başlamadan önce yurtiçinde ve mümkün olduğunca yurtdışında başka bir işyerinde en az bir yıl çalıştırmaya önem veriyoruz. Bu sayede çocuklar başka bir işyerinde emir alma ve emir verme süreçlerini bizzat yaşıyorlar. Çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren işyerlerimize getirerek, iş ortamına hazırlanmalarına katkı sağlıyoruz.”

DÜNYADA TÜRKİYE, TÜRKİYE’DE GAZİANTEP

Yatırımları planlarken, mümkün olduğunca Gaziantep’te yapmayı ilke edindiklerini ve kendisinin bu anlayışının ifadesi olan “Dünyada Türkiye, Türkiye’de Gaziantep” sözünü her zaman gözettiklerini belirten Konukoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Eğer o yatırım Gaziantep’te yapılabiliyorsa, daha az kazanmayı göze alıyoruz. İş makinaları yatırımımız buna en güzel örnektir. Gaziantep’te bu yatırımı yapmamız, makine yan sanayi için de önemli bir katkı oldu. SANKO olarak Başak Traktörü aldık. Başak Traktörü geliştireceğiz, tarım aletleri üreticileri ile de işbirliği yapacağız. Enerji, inşaat, makine ve ambalaj sektörlerinde büyüyeceğiz. Tekstil sektöründeki konumumuzu yenileme yatırımları ile koruyacağız. Hastane ve okul, kar amaçlı yatırımlar değil. Sağlık bilimleri alanında eğitim verecek olan Sanko Üniversitesi’nin kuruluş çalışmaları sürüyor. Şirketlerimizle beraber Sani Konukoğlu Vakfı ve dolayısıyla toplumla paylaşımımız da büyüyor.”

Çalışmadığı zaman yorulduğunun altını çizen Konukoğlu, Gaziantepspor Kulübü Başkanlığı’nın kendisine yenmeyi ve yenilmeyi, yenildiğinde etrafında çok az sayıda insanın kalacağını göstermesi açısından önemli dersler verdiğini de, sözlerine ekledi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol