Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM.

Bu haber kez okundu.

SAĞLAM ve KANBUR, ENDONEZYA BÜYÜKELÇİLİĞİNİN MİSAFİRİYDİLER

MADO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur,  Endonezya Büyükelçisi  Lalu Muhammed İkbal’ı ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti  dile getirerek Endonezya ile ticari, ekonomi ve eğitim  başta olmak üzere her alanda dostane ilişkiler içerisinde bulunduklarını, iyi ilişkilerin artarak devam etmesi gerektiğini belirtti.

Kanbur,  Endonezya ile geçmiş yıllara dayanan birçok bağlarının olduğunu anımsatarak,  "Uluslararası ticarette etkin rol oynayan veya oynamak isteyen MADO olarak işbirliği yapmak istiyoruz. Endonezya ile ticari anlamda iş birliğini artıracak bir sistem oluşturmak için buradayız iki dost ülke ile bağlarımızı devam ettirerek her türlü alanda dost Endonezya ile işbirliğine hazırız’ dedi.

Endonezya Büyükelçisi  Lalu Muhammed İkbal,   yaptığı açıklamada amaçlarının Türkiye ile beraber büyümek olduğunu söyledi,  Türkiye'nin Endonezya için önemli bir ülke konumunda olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Geçmişten bu yana yer alan ortak noktalarımız ve değerlerimiz nedeniyle bizim için Türkiye ile iş birliği yapmak, diğer ülkelerden çok daha kolay olacaktır. Asya-Pasifik bölgesi, ekonomik gücünü her geçen gün daha da artırmaya devam ediyor. 2040 yılına geldiğimizde dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında 5 Asya ülkesi yer alacaktır. Bu 20 yıllık süreçte arzumuz, Türkiye ile beraber büyümektir."

Türkiye ile ticaretin gelişmemesi için bir neden olmadığına dikkati çeken İkbal, "Türkiye'yi Batı'daki en yakın dostumuz olarak görüyoruz ve sizlerin de Endonezya'yı Doğu'daki en yakın dostunuz olarak görmenizi istiyoruz. Endonezya, Türkiye için Uzak Doğu'da değil, sadece Doğu'dadır." açıklamasında bulundu.

"TÜRKİYE HER ZAMAN ENDONEZYA'NIN KALBİNDEDİR"

 MADO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur da, Endonezya Büyükelçisi  Lalu Muhammed İkbal’ı ziyaret etmekten ve misafirleri olmaktan gurur duyduğunu Türkiye ve MADO ailesi olarak  kentin gelişimine katkı sağlayacak tüm iş birliklerine hazır olduklarını ifade ederek " Kahramanmaraş  farklı kültürlerin bir arada kardeşlik içerisinde yaşadığı doğa harikası bir şehir. Türkiye ve kentimizi  dolaştığınızda çok farklı kimlik ve etnik kökenden insana rastlarsınız. İşte bu bizim en büyük zenginliğimiz." dedi.

Büyükelçi İkbal da Kahramanmaraş’ın  Türkiye'deki en önemli sanayi kentlerinden biri gördüğünü belirterek "Türkiye, her zaman Endonezya'nın kalbindedir. Bundan 500 sene önce ilk etkileşimlerimizi yaşamışız. Bu duygusal bağlarımıza rağmen ekonomik anlamda bir bağlantımız günden güne daha da büyüyerek gelecekte birlikte büyüyüp gelişmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Mehmet Kanbur, daha sonra Endonezya’nın yöresel yemeklerinden ikram eden Endonezya Büyükelçisi  Lalu Muhammed İkbal’a teşekkür etti.

Yemek ikramı sonrası MADO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur  da MADO ürünlerinden oluşan hediye paketlerini ve plaket takdim ederek, Büyükelçi  Lalu Muhammed İkbal’ı Kahramanmaraş’a davet erek  Büyükelçilik binasından ayrıldılar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol