banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI BASINDAN SORUMLU GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ Menar

Bu haber kez okundu.

REKTÖR CAN, ZİRAAT FAKÜLTESİ SU ÜRÜNLERİ BÖLÜMÜ BALIKÇILIK ÜNİTELERİNİ GEZDİ
 Rektör Can, KSÜ Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü Balıkçılık Ünitelerinde yürütülen çalışmalara ilişkin Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Gençoğlan ve Su Ürünleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Murat Büyükçapar’dan bilgi aldı.

Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü olarak çevredeki balıkçılık işletmelerine teknik ve bilimsel destek verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Büyükçapar, ayrıca Balıkçılık Ünitelerinde üretilen alabalıkların üniversite personeline Döner Sermaye İşletmesi üzerinden satışının gerçekleştirildiğini söyledi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Türkiye’nin en büyük tatlı su havzalarından biri olan Kahramanmaraş’ta balıkçılığın geliştirilmesi noktasında KSÜ Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümüne önemli görevler düştüğünü belirterek, “Üniversitelerin topluma öncülük etme, yol gösterme gibi önemli bir misyonu var. Bizler bilim insanları olarak içinde bulunduğumuz toplumun gereksinimlerini en iyi şekilde analiz ederek eksikliklerin giderilmesi ve gelişimin en verimli şekilde sürdürülebilmesi için projeler üretmeliyiz. Bunun için akademisyenlerimiz her zaman sahada ve şehirle iç içe olmalıdır. KSÜ yönetimi olarak şehrin bütün unsurlarıyla olumlu ilişkileri güçlendirerek Kahramanmaraş’ın bilim, sanayi, tarım ve eğitimde lokomotif kurumu olmayı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol