Öne Çıkanlar SAHADA ÇALIŞIYORUZ! Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

ÖKSÜZ; “ZAMANIM YOK, İŞİM ÇOK!
  

 

Hanefi Öksüz, ısrar edince bize şunları söyledi; “Buraların artık genç arkadaşlara ihtiyacı var. Meclis başkanlığı da gündemde, aslında Kadir beyin meclisi başkanlığını benden alıp götürmesi lazım. Razı edemiyorum. Bizim dememizle olmaz, insanların kendi takdiri. Dediğiniz gibi, bu biraz da gönül işi. Sorumluluktan kaçmamak lazım. Oysa birileri bu işi yapacak”

Araya girip, bazı işadamlarının işlerinin yoğunluğunu ileri sürüp TSO’ya başkan olmak istemediklerini, oysa komşumuz Gaziantep’te, SANKO/Konukoğlu ailesinin bir ferdinin her dönemde sektörü temsil eden görevler aldıklarını hatırlattım. Kipaş’ın patronu Öksüz hak verdi, devamında ise; “Bu kurumlar önemli. Sektörün, kentin lokomotifi. Biz odamıza karşı her zaman sorumluluğumuzu yerine getiririz. Bu sektörde görevim ne olursa olsun, Oda’ya sahip çıkmak anlamında Kipaş her zaman sorumluluktan kaçmadı, kaçmaz da…”

BÜROKRASİ’Yİ AŞAMIYORSUNUZ!

Geçen yıl, Kipaş bitişiğindeki Değirmenci Grup’a ait fabrikayı satın almıştı. Oysa aradan geçen 1,5 sene içinde herhangi bir girişim, hareket olmadı. Ne yaptı, ne yapacaktı.

Oysa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yatırımcılara her konuda destek olunmasını ister, yatırımın ve girişimci işadamlarının önünün açılmasını söylerken, bitişikteki alan için ne düşünüyordu, işte cevabı; “Biz tekstilde entegre kuruluşuyuz. Türkiye’nin en büyük entegre kuruluşu, belki de en büyüğü… Burada darboğazı giderici işlerimiz var. Buralarla bağlantılı işler. Mesela, denim kapasitemizi büyütüyoruz. Yeni bir enerji kazanımına ihtiyacımız var, yeni dokum salonları, AR-GE çalışmaları… Bunlar için bize yer lazım. Bu nedenle bitişikteki fabrikayı-alanı aldık. Ama mahkemeler çok uzun süre alıyor, yani bürokrasiye boğuluyorsunuz. Bürokrasi  önümüzdeki en büyük engel. Oysa sayın Cumhurbaşkanı yatırımcıların önünün açılmasını istiyor, Bizim de bu aşamada zamana ihtiyacımız var, yoksa hemen oraya yatırım yapacağım. Yani darboğazlarımız dediğimiz yatırımlar bu alana yerleştirilecek. Şu gerçek var, komple yeni yatırımların artık organize dışında başka yerlere yapılmaması lazım. Yüzde yüz OSB’lerde yer verilmeli komple yatırımlara. Bitişikteki alana, mevcut yatırımları rahatlatıcı işler koyacağız. Yeni OSB’de de yer aldık, oldukça geniş bir alan. Bekliyoruz…”

Tomsuklu’ya kurulması beklenen OSB’nin de bazı sıkıntılar yaşadığını, bürokrasiye takıldığını hatırlattığımızda, Öksüz; “Haklısınız, maalesef öyle, yatırımcının önünde engel çok. Cumhurbaşkanımız yatırım yatırım diyor, bir adım atsan engelle karşılaşıyorsun” cevabını veriyor. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol