banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

NEFES KREDİSİ TANITIM TOPLANTISI YAPILDI
 Denizbank Çukurova Bölge Müdürü Engin Eskiduman, KMTSO Başkan Yardımcısı Akif Gölcü, Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Ökkeş Karayağlı, KMTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Özdal, Sıddık Ciğer, Furkan Beyazıt, Fevzi Gerger, KGF Kahramanmaraş Müdürü Hüseyin Karakozak ve banka yetkililerin katıldığı “Nefes Kredisi” tanıtım toplantısında konuşan Zabun, kredinin faydalı olacağını bunun olumlu yansımasını en kısa zamanda görüleceğini belirtti.

Kredinin detayları hakkında bilgi veren Zabun: “Kredinin kullanımı ise şu şekilde, vadesi12 ay, ödeme şekli aylık eşit taksit, brüt faiz oranı aylık %0,825, yıllık %9,90, kredi azami limiti 100 Bin TL’dir. Kullanım, her üye 1 kez yararlanabilecektir.” şeklinde konuştu.

KAHRAMANMARAŞ 5 MİLYON TL KREDİ KULLANACAK

Yapılan düzenleme ile Kahramanmaraş’ta 5 milyon 500 bin TL Nefes Kredisi kullanımı sağlanacağına vurgu yapan Zabun şunları kaydetti: “Yakın tarihte KMTSO olarak yeni bir para aktarımı daha sağlayacağız. Bunun miktarını da yılbaşından sonra açıklayacağız. Sağlanan bu finansman ile KOBİ’lerimiz azami ölçüde faydalanarak, ülkesine ve şehrine yatırım olarak geri dönüş sağlayacaktır. Finansmandan yararlanmak için gerekli şartlardan biri de, yıllık cirosu 40 Milyon TL’nin altında olan ve çalışan sayısı 250’den az olan her sektördeki firmalar yararlanabiliyor.  Kredinin masraf kısmında ise küçük bir meblağ söz konusu, 250 TL kadar. Krediye kefalet ise Kredi Garanti Fonu (KGF) KOBİ’lere %85 oranında kefalet sağlayacaktır”

ÜLKEMİZ ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR

Denizbank Çukurova Bölge Müdürü Engin Eskiduman Nefes Kredisinin çok kısa bir süre önce TOBB, KGF, Denizbank ve Ziraat bankası işbirliği ile hayata geçirilen bir proje olduğunu belirtti.  

“Gerek dünya gerek ise ülkemizi zor bir konjonktürden geçiyor” diyen Eskiduman: “Zor dönemlerde özellikle KOBİ’lerin finansmanına erişimi bir miktar zorlaşıyor. Buna paralel olarak ta bu dönemde maliyet ister istemez piyasalardaki tedirginliğe bağlı olarak bir miktar yukarıya çıkıyor. KOBİ’lerin gelişmesi amacıyla Nefes Kredisi Başbakanımızın öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin de birleştirici unsur olması ile hayata geçti. Kredi başvuruları 12 ay vadeli, yıllık 9.90 faiz oranı, aylık 0.83 faiz oranıyla kullanılıyor. Oldukça cazip bir kredi. Şu anda mevduat faizlerinin yüzde 11 ve 12’lerde olduğunu düşünürsek gerçekten üyelere çok ciddi bir finansman desteği ucuz maliyetli olarak sağlanıyor. Bunun da piyasalarda olumlu yansımalarının olacağını tahmin ediyoruz. Odalarımız ve bankalar bu projeye katkı sağlıyor” dedi.

KOBİLER İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ

Eskiduman şu bilgileri verdi: “Bizler düşük faizli kredi imkanları ile bunu desteklemeye çalışıyoruz. Odalarımızın kendi tasarrufların da bulunan mevduatları,  protokol gereği imzalanan 2 bankanın yatırmak suretiyle projeye katkı sağlıyorlar. Odalarımızın yatırdığı tutarın 10 katı kadar krediyi KOBİ’lerimizin üyelerine sunma imkanı sağlıyoruz.

Özellikle bu segmentte KOBİ'lerde son derece olumlu katkılar sağlayacağını tahmin ediyoruz. Şu an itibariyle 3.5 Milyon TL kredi kullanımı söz konusu Kahramanmaraş merkezde. İlçeleri de dahil ettiğimiz zaman 6 veya 7 milyon TL civarında finansmandan bahsetmemiz mümkün. Projenin başındayız, bu projede toplam Türkiye geneli kullanılacak para 5 milyar TL.

5 MİLYAR TL DAHA DA YUKARI ÇEKİLEBİLİR

Bu rakamın projenin gidişatına göre daha da yukarı çıkma imkanı var. KOBİ’ler dediğimiz zaman çok önemli bir kitleden bahsediyoruz. Bugün Türkiye'deki işletmelerin yüzde 99'u KOBİ’dir. İstihdamın yüzde 76’sını KOBİ'ler yapar. İhracatın yüzde 54’ünü KOBİ’ler yapar. Konuştuğumuz kitle Türkiye'nin bel kemiği dediğimiz kısım.

TÜM ODA VE BORSA ÜYELERİMİZLE BU KREDİYİ KULLANMAYA DAVET EDİYORUM

Çünkü şu an mevduat faizinden dahi daha ucuz bir krediden bahsediyoruz. Türkiye genelinde bir kota var 5 milyar TL il bazında herhangi bir sınırlama yok. Çukurova Bölgesinin Müdürü olarak; gönlümden geçen Kahramanmaraşlı KOBİ’lerin oda ve borsa üyelerinin mümkün olduğu kadar fazla kullanılması.

KAHRAMANMARAŞ SIRADAN BİR İL DEĞİL

Çünkü Kahramanmaraş gerçekten önemli bir sanayi ve ticaret şehri. Her anlamda Türkiye genelinde çok önemli bir yere sahip. Sıradan bir ilden bahsetmiyoruz. Dolayısıyla gönlümüzden geçen bu imkândan mümkün olduğu kadar çok üyemizin faydalanması. Burada ne kadar çok bu kredi kullanılırsa bunun geri dönüşü de bir o kadar çok Kahramanmaraş olacaktır. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol