banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

MUHASEBECİLER ÇITAYI YÜKSELTTİ
 “Kutlanan 1-7 Mart Muhasebe Haftası 84 Oda  90 bin meslek mensubu 18 bin stajyer ve 150 bin büro çalışanı ile sayısı 250 bini aşan onurlu meslektaşlarım için önemli bir gündür. Bilindiği üzere Şubat Ayının son haftası “VERGİ HAFTASI” Mart ayının ilk haftası ise “MUHASEBE HAFTASI” olarak kutlanmaktadır. 2013 yılında bu iki haftanın çakışması aslında iki kavramın birbiri ile olan ilişkisinin bir yansımasıdır. Muhasebesiz, adaletli bir vergi olmayacağı gibi sağlıklı bir ekonomik düzeni de kurmak mümkün değildir” dedi.

Muhasebeciler haftası sebebiyle 01.03.2013 Cuma akşamı Ramada Otelinde meslektaşları ile bir araya gelen camia, deyim yerinde ise felekten bir gün çaldılar, gönüllerince eğlendiler, bu arada eski dostlarla hasret ve özlem giderme fırsatı buldular.

Gece programının açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Arif Şen, muhasebe meslek camiası 2012 yılında mesleki faaliyetler ve sosyal etkinliklerin yanı sıra yoğun bir eğitim faaliyeti gerisinde bıraktığını söyleyen Başkan Arif Şen,  küresel dünyada yaşanan ekonomik gelişmeler, muhasebe, finansal raporlama, denetim gibi konuların önemini her geçen gün artırdığını,  sağlıklı ve güvenilir finansal raporlama, sağlıklı bir ekonominin temel taşlarından biri haline geldiğini belirterek, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü;  “TÜRMOB kendi hizmet binası yokken, mesleki, örgüt dayanışmasının ve birlikteliğinin Türkiye'de en güzel örneğini göstererek odalarımızın hizmet binalarına kavuşmaları için çok büyük destek göstermiştir. İlimiz ve mesleğimiz adına TÜRMOB yetkililerine teşekkürlerimizi arz ederiz. 15 Mart tarihinde TÜRMOB genel Başkanımızın TÜRMOB Yönetim Kurulunun Diğer Oda Başkanlarımızın Kamu Kurum ve Kuruluşlarının katılacağı temel atma töreni yapılacaktır.” diye konuştu.

ONURLU MESLEĞİN ÜYELERİNİ KUTLUYORUM

Konuşması sırasında mikrofonun azizliğine de uğrayan Başkan Şen, son olarak şunları söyledi; “Oda hizmet binamızın şehrimize yakışır, prestij ve meslek camiamızın 50 yılına cevap verecek şekilde bir proje çizdirmiş bulunmaktayız, projemiz yaklaşık 1500 m2 kapalı alana sahip olup, 300 kişilik çok fonksiyonlu salonu, mescidi, mutfağı, idari katı, cafe, 3 adet derslik, yönetim katı ve sosyal alan lokal teras kattan oluşmaktadır. Üyelerimize ve stajyerlerimize daha rahat hizmet verebileceğimiz, idari, yönetim, eğitim ve toplantı alanları, birlik ve beraberliği sağlayacak sosyal alanlar ile komplike olup mesleki saygınlığımızı ve prestijimizi artıracak işlevler kazandıracağını düşünmekteyim.

Mesleğimiz açısından önemli sorunlardan birini teşkil eden haksız rekabet ve

Tahsilat sorunlarının,  meslektaşlarımızın birbirlerinin haklarına saygı duyarak çözülebileceği umudunu taşımaktayım. Mesleğimiz ve odamız için bugüne kadar emek veren TÜRMOB yetkililerine, odamıza emek vermiş tüm Yönetim Kurulu Üyelerine, Disiplin, Denetim, Haksız Rekabet kurulları üyelerine oda personelimize faaliyetlerimizdeki çaba ve başarılarından dolayı 2. başkanımız Abdullah KALIN’a siz değerli meslektaşlarıma teşekkür ederim. Geçmişin ve geleceğin en onurlu mesleklerinden biri olmayı hak eden Mesleğimizin önümüzdeki yıllarda hak ettiği düzeye ulaşacağına inancımız tamdır.” diye konuştu ve meslektaşlarının gününü kutladı.

SITKI GÜVENÇ VE FATİH ERKOÇ NE DEDİLER?

Gecenin önemli konuklarından AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, herkesin hesabını kitabını iyi yapması gerektiğini hatırlattı, muhasebesini iyi tutmayan ailelerin, şirketlerin ve iktidarların batabileceğini belirterek, “Yaptığınız kutsal bir görev. Mükellef ile maliye arasında köprüsünüz. Dedim ya, herkes muhasebesini iyi tutacak,  işine ciddi sarılacak. Türkiye’de muhasebesini iyi yapan, hesabını kitabını iyi tutan bir iktidar var. Bu iktidar on yıldır muhasebesini düzgün tutmanın semeresini görüyor. Siyasi ve ekonomik bir istikrar varsa, altında yatan gerçek neden bu!” dedi, muhasebecilerin gününü kutladı.

Arkasından mikrofona davet edilen AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Erkoç da muhasebecilik mesleğini çok önemsediğini, insanların özel işlerini bile ailelerinden çok muhasebecilerin bildiğine dikkat çekerek, ülkede, şehrimizde siyasi, ekonomik bir istikrarın mevcudiyetinden söz etti; “Bu uyumu, bu huzuru tesis edenlere teşekkür borçluyuz.” diyerek muhasebeciler haftasını kutladı.

Konuşmaların ardından gece ve hafta için TBMM Başkanvekili Prof.Dr.Mehmet Sağlam ve MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu’ndan gelen kutlama mesajları okundu, alkış topladı.

Daha sonra da, kurslarını başarı ile bitirerek sınıf atlayan ve belge almaya hak kazanan 6 kursiyere muhasebecilik belgeleri verildi.

 

YEMEK VE CANLI MÜZİKLİ GECE

Yemekli gecede canlı müzik de vardı. Erkek ve bayan sanatçıların seslendirdiği birbirinden güzel şarkı ve türkülerle misafirlerin kulaklarının pası silinirken, muhasebeciler aileleri ile birlikte geldikleri gecede yorgunluk ve stres attılar.

Ramada Otelinde, salonun tamamen dolu olduğu geceye katılanlar arasında; AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dt.Sıtkı Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti İl Başkanı Fatih Erkoç, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, Defterdar Osman Koçaş, Vergi Dairesi Gurup Müdürü Sinan Küçükgöz, Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Gurup Başkanı Ahmet Erdoğan, SGK İl Müdürü Mehmet Şahin, Arslanbey Vergi Dairesi Müdürü Orhan Bakdım, Aksu Vergi Dairesi Müdürü İlker Serbez, Odanın onursal başkanı Mehmet Gümüşer,  ile sürprizi konuk, Kahramanmaraş Vergi Dairesi eski Başkanı Bülent Koçak geceye katılarak herkesi şaşırttı, dostları ile hasret ve özlem giderdi.

Geceye ayrıca şehrimizde hizmet veren serbest muhasebeci ve mali müşavirler eşleri ile katıldılar.



 






























Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol