Öne Çıkanlar dizi DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

KSÜ’DE İLETİŞİM SEMİNERİ

 Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği konferans salonunda düzenlenen seminere Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanı Cuma SAĞLAM, Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanı Nuh ATEŞ’in yanı sıra çok sayıda yönetici ve personel katıldı.

KSÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gülay BEDİR iletişimin tanımını yaparak başladığı konuşmasında iletişimde sözler kadar eller, gözler, bakış ve duruşunda önemli bir yerinin olduğunun altını çizdi.

Yrd. Doç. Dr. Gülay BEDİR; emir verme, tehdit etme, uyarma, konuyu saptırma, isim takma, sınama, öğüt verme, eleştirme, yargılama, nutuk çekme, suçlama ve alay etme gibi davranışların iletişim sırasında yapılan en temel hatalar olduğuna değinirken, etkili bir iletişimin içinde öz güven, saygı ve nezaket, siz dili, sevecenlik, empatik davranma, inandırıcılık, anlayış ve hoşgörü, tutarlılık, erdemlilik, kendisiyle barışıklık gibi kavramları barındırması gerektiğini vurguladı.

                                         

Yrd. Doç. Dr BEDİR iletişimde iyi bir dinleyici olmanın önemine işaret ederken iyi bir dinleyicinin önceliklerini şu şekilde sıraladı “Dikkatini karşısındaki kişiye verir, konuşmacıyı sözünü kesmeden dinler, göz teması kurar, son sözü söylemek için çabalamaz, dinlerken vereceği cevabı düşünmez, yargılamadan, suçlamadan dinler, duygu ve düşüncelerini anlamaya çalışır, dinlerken başka bir işle meşgul olmaz, konuşmacının sözlerine olduğu kadar sözsüz mesajlarına da dikkat eder, konuşmacının duygu ve düşüncelerini anladığını gösteren sözlü ifadelerde bulunur” diye konuştu.


 

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi CAN ise konuşmasında halkla ilişkiler konusuna değinerek “halkla ilişkilerin, bir kuruluşunun hizmetlerini sunduğu, kendi dışındaki kişilerle, her yönden iyi ilişkiler kurabilmesi ve kişilerin de kuruma/kuruluşa karşı olan düşünce ve davranışlarının olumlu yönden geliştirilmesi için yapılacak her türlü faaliyeti kapsamaktadır” dedi.

Halkla ilişkilerin varoluş nedeninin; kamuoyunu, herhangi bir konuda etkilemek, ele alınan konuda onun desteğini ve güvenini kazanabilmek olduğunu belirten Prof. Dr. Niyazi CANHalkla ilişkileri iyi bilmek, kişiye iş hayatında başarı, özel hayatında da huzur sağlar” diye konuştu.

KSÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi CAN “Hayatımıza, işyerimize, ailemize ve vatandaşla ilişkilerimize nitelik ve güzellikler katmak istiyorsak önce kendimizi sonra karşımızdaki kişiyi iyi tanımalıyız. Kendimize yapılmasını istediğimiz davranışı kendimiz de başkasına yapmalıyız. Güzel söz ve nezaket parasız yapılan ama değeri ölçülemeyen önemli bir insani haslettir. Bu güzellikleri hayatımızın her anına yansıtmanın çabasını göstermeliyiz.”dedi

Seminer sonunda konuşmacılara Kahramanmaraş Vergi dairesi Başkanı Cuma Sağlam tarafından çiçek takdim edilirken, program verilen kokteylle sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol