banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

KMTSO’DA TARIM ALANINDAKİ DEVLET DESTEKLERİ KONUŞULDU
 Toplantıda, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) destekleri ile Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırım Destek Programı hakkında panel yapıldı. Moderatörlüğünü TOBB Kahramanmaraş Akademik Danışmanı Dr. Elif Kocagöz’ün yaptığı panele, Kahramanmaraş TKDK Proje Birimi Amiri Murat Akgöz, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kıdemli Başvuru Kabul Uzmanı Emine Köftecioğlu, Kahramanmaraş Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mikdat Kasal, Kahramanmaraş Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Cuma Güngör katıldı.

Kahramanmaraş TKDK Proje Birimi Amiri Murat Akgöz burada yaptığı konuşmasında, “Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerin de istihdam seferberliğinde kurumumuzda 16 Şubat tarihi itibari ile 2 farklı sektörde; bu sektörler hayvancılık ve işleme tesisleri hibe programına çıkmış bulunmakta, %40 ila %70 arasında hibe programımızla ilgili sunum da detaylara yer vereceğiz.  Biz kurum olarak istihdam seferberliği kapsamında şu an il merkezi ve ilçelerde bütün arkadaşlarımızla yatırımcılarımıza ulaşmak, katma değere, üretime ve istihdama katkı sağlamak amacıyla seferber olmuş durumdayız.” dedi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kıdemli Başvuru Kabul Uzmanı Emine Köftecioğlu, Ipard-2 Programı kapsamında uygulanacak destekler hakkında sunum yaparak, “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu olarak çıkmış olduğumuz 5. destek programı kapsamında desteklediğimiz sektörlerle ilgili bilgiler vereceğim. Bu çağrı ilanımızda iki ana sektöre destek veriyoruz birincisi; tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar, ikinci sektörümüz tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili yatırımlar. Tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar kapsamında destek oranlarımız %40 ile %70 oranında olup Türkiye geneli bütçemiz 170 milyon Euro şeklinde.  Tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması sektöründe destek oranları %40 ila %50 oranında değişmekte ve 80 milyon Euro hibe desteği bulunmaktadır.” şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mikdat Kasal ise tarımın çok kritik bir sektör olduğunun altını çizerek “Bunun herkes sanırım bilincinde, son dönemlerde Bakanımız savunma sanayiinden bile önemli olduğunu söylüyor ki doğrudur. Sabah kalkacak insanlar kahvaltıdan akşam yatana kadar hep tarımla iştigal edecek. Hep tarımı tüketecek. Dolayısıyla biz çok büyük bir ülkeyiz. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün tespitidir bu, Avrupa’da tarımsal hasıla bakımından ülkemiz birinci sırada. 18 milyar dolar ihracatımız var. Dolayısıyla üretmek zorundayız, ürettiğimize de katma değer katarak pazarlamak durumundayız. Kırsal Kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı bu sebepten kaynaklandı ve doğdu. Üretilen ürünleri değerinde pazarlamak, depolamak noktasındaki yatırımlara destek veriyoruz.  Biz sizlerden şunu rica ediyoruz: Burada kalmasın bu anlatılanlar, bizim kapımız 24 saat açık, bir telefonla bile bilgilendirme yapabiliriz çok güzel destekler veriyoruz. Çiftçimiz buna layık diyoruz. İnşallah üretmeye devam edeceğiz.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’ ile ilgili bilgi veren Kahramanmaraş Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Cuma Güngör de “Bakanlığımızın bu programı il müdürlüğümüz kırsal kalkınma ve örgütlenme şube müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Burada bu destekler kapsamında 2016 yılından bu yana tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi, makine ekipman alımlarının desteklenmesi ve tarla içi basınçlı sulama sistemlerinin desteklenmesi konularında destek verilmeye başlandı, hibe desteği şeklinde.” diye konuştu.

Toplantı soru-cevap bölümü ile sona erdi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol