banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

KMTSO MODA TASARIM MERKEZİ KURACAK
 Merkez, kumaş tasarım ve stil araştırmasında uzmanlaşmış bir Tasarım Merkezi statüsünde olacak.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ve DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız projenin destek sözleşmesini birlikte imzalayarak projeye start verdiler.

Merkez de yapılacak tasarım faaliyetleri ile bölgenin tasarımcı gücünün ön plana çıkarılmasını ve tasarım alanında yeni tasarımcıların yetiştirilmesini sağlayacak. Firmaların tasarım kabiliyetinin ve bu konuda kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi de amaçlanıyor.

Tasarım Merkezi ile moda, tasarım ve sanat bilinci yüksek, uluslararası pazar farkındalığı olan moda tasarımcıların yetiştirilmesi ve Türkiye’nin en temel endüstrilerinden tekstil ve hazır giyim alanına, sektörün geleceğine yön verecek yaratıcı ve yenilikçi işgücünün oluşturulması ana ekseni oluşturuyor.

Proje hakkında bilgi veren KMTSO Başkanı Serdar Zabun tekstil sektörünün, Türkiye’nin 80’li yıllarda başlayan ekonomik kalkınma sürecinin baş aktörlerinden birisi olduğunu söyleyerek “Tekstil sektörü, sanayi üretimine ve Türkiye ihracatına çok önemli katkılar sağlamaktadır. Kahramanmaraş ise bu sektörün en önemli üretim merkezlerinden birisidir. Üç yüzden fazla ihracatçı şirketi ile Avrupa ve diğer pazarlarda çok güçlü bir pazar payına sahip olan Kahramanmaraş, dünyanın 122 ülkesine ihracat yaparak iplikte, dokumada, örmede ve denimde güçlü bir Türk markası olarak anılmaktadır. Türkiye’nin bu sektörde dünya moda merkezlerine gönderdiği ürünlerin çok büyük bir kısmı Kahramanmaraş’tan ihraç edilmektedir. Tasarım Merkezi Projemizle birlikte artık şehrimizin üretim ve ihracat için sergilediği performansı, bu defa moda tasarımları ile taçlandıracağız. Katma değeri yüksek ürünlerin payını artırarak şehrimizin kalkınmasına çok önemli katkı sağlanacak. Tasarım Merkezi ile sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli tasarımcıların yetiştirilmesi, tasarım kabiliyetinin geliştirilmesi, müşterilere birçok farklı kumaş konusunda kişiselleşmiş bir hizmet ve tasarım sunumu mümkün olacak. Kumaşlarla ilgili performansları ve alternatif stil sonuçlarının görülebileceği merkezde özellikle konfeksiyon sektörüne yönelik olarak tasarım yeteneği ile donatılmış güvenilir bir ortak olarak konumlanacak. Bu itibarla, projeye destek veren Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’na çok teşekkür ediyorum. Projemizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol