banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

KMTSO BAŞKANI ZABUN: “GİRİŞİMCİLİK KABİLİYETİMİZ YÜKSEK”
 Avrupa Birliği tarafından desteklenen Osmaniye İş Geliştirme Merkezi Projesi kapsamında Clarion Hotel’te düzenlenen “Kabına Sığmayan Kobi’ler” İş Geliştirme Semineri Programında konuşan KMTSO Başkanı Serdar Zabun, Kahramanmaraş’ın, girişimcilik kabiliyeti yüksek, dürüst ve çalışkan yatırımcıları sayesinde bugün Türkiye’nin en güçlü sanayi merkezleri arasında yer aldığını ve ülkenin lider kentlerinden birisi olduğunu söyledi. Zabun şöyle konuştu: “Hititlerden Osmanlıya, tarihin her döneminde ekonomik kalkınma bakımından önder yerleşim alanları arasında bulunan Kahramanmaraş, bugün sanayileşme ve ekonomik kalkınma bakımından ülkemizin yine lider kentlerinden birisi olmuştur. “

 

GİRİŞİMCİLİK KABİLİYETİMİZ YÜKSEK

 

Kurtuluş Savaşı ve dünya savaşının yokluk yıllarını yaşayan Kahramanmaraş, girişimcilik kabiliyeti yüksek, dürüst ve çalışkan yatırımcıları sayesinde bugün Türkiye’nin en güçlü sanayi merkezleri arasındadır. Türkiye’de ekonomi politikalarının değişmeye başladığı 50’li yıllar ve dışa açılım politikası, Kahramanmaraş’ın bugünkü girişimcilik ekosistemini oluşturmuştur.

 

YILLARIMIZ FABRİKA KURMAKLA GEÇTİ

 

1955 yılında ilk fabrikanın temellerini atan Maraş, 1972’de ikinci fabrikayı kurmuş, 24 Ocak kararlarıyla 80’li yılları ve Gümrük Birliği ile 90’lı yılları, 5084 Sayılı Teşvik yasası ile 2000’li yılları fabrika kurmakla geçirmiştir.

 

TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI 8. KENTİYİZ

 

Ve bugün; binin üzerinde sanayi tesisinin faaliyet gösterdiği dev bir endüstri merkezi haline gelmiştir. Üretim ve ihracat gibi ekonomik göstergeler bakımından 15. sıralarda yer alan Kahramanmaraş, büyük şirketler kategorisinde önemli bir başarıya imza atmıştır. Kahramanmaraş, en büyük 1000 şirket içerisinde 24 şirketi ile bu kategoride Türkiye’nin en başarılı 8. kenti unvanına sahip olmuştur.

 

KURUMSALLAŞMA İLE BİRLİKTE KÜRESEL ŞİRKETLERİMİZ ÇOĞALACAK

 

“Bu başarının mutlaka devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Büyük şirketlerimizin artması ekonomik kalkınmasının anahtarıdır diye düşünüyorum. Şirketlerimiz büyüdükçe, kurumsallaşma artacak, küresel şirketlerimiz çoğalacaktır.”

 

1926 yılında Kahramanmaraş Belediyesi’nin bir odasında, 30 kadar üyesi ile kurulan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın, bugün Türk iş dünyasının en güçlü temsilcileri arasında bulunduğunun altını çizen Zabun şunları kaydetti: “Özel sektörün ekonomide küresel rekabet koşullarına uyumunu güçlendirmek stratejisi ile yola çıkan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, 9000 üyesi ve dev sanayi tesislerinden en küçük işletmelere kadar ulaşan hizmet yelpazesi ile ekonomik kalkınmanın anahtarı rolünü başarıyla sürdürmektedir. “

 

KÜRESEL TİCARETTEN DAHA FAZLA PAY ALMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

 

“Kahramanmaraş’ın kentsel marka ve rekabet gücünü artırmak, ekonomik performansını sürdürülebilir kılmak, için projeler üreten Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, sanayiden turizme, enerjiden tarıma, her sektörde mevcut potansiyeli ekonomiye kazandırmak ve Kahramanmaraş’ın daha modern altyapı ve güçlü şirketlerle küresel ticaretten daha fazla pay alması için elini taşına altına koymaktadır. Yeni sanayi alanları, yeni pazarlar ve inovasyon kapasitesinin artırılması konularına odaklanarak modern bir Kahramanmaraş hayalimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz.”

 

Türkiye’nin büyüyebilmesi, ekonomik bakımdan gelişmiş ülkeler liginden başarı sağlayabilmesi için en önemli üç şartın yatırım, istihdam ve üretim olduğunu vurgulayan Zabun şöyle devam etti: “Türkiye’nin 500 miyar dolar ihracat hedefine ulaşmasına yönelik atılan tüm adımlar, üretimi, istihdamı ve enerji giderlerini destekleyen yeni teşvik politikaları ile güçlendirilebilirse, özellikle KOBİ’ler başta olmak üzere iş dünyamıza çok önemli bir ivme kazandırılması mümkün olacaktır.” 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol