banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ

Bu haber kez okundu.

KISAKÜREK’İN HAYALİ; DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK EN UZUN ‘ASMA KÖPRÜ’

Seneler önce, ödünç ütü, masa ve makas ile terziliğe başlayan, uzun meslek yaşamı sonunda, kendini konfeksiyon sektörüne veren, yarattığı PİSERRO markasıyla markasını ve adını tüm Türkiye’ye duyuran, büyük giyim firmalarına fason ürün takım elbise hazırlayan, işadamı Ali Rıza Kısakürek, bu değerli mesleği oğlu Uğur Kısakürek’e bırakarak, kendini turizme bıraktı, bir anlamda adadı.

7 yıl önce, şifalı suları ile bilinen Hartlap-Döngele yöresinde kurduğu termal kaplıca, bugün sağlık turizminin merkezi haline geldi. Bir turizm elçisi haline gelen Kısakürek, şimdi en büyük hayali olan, Hartlap-Döngele arasına 520 metrelik, yaklaşık 2,5 milyona mal olması beklenen asma köprüyü hayata getirmek için proje üretiyor. Tamamlandığında, bölgenin ekonomik ve sosyal yapısı değişecek, sağlık turizmi canlanacak ve bu köprü dünyanın en uzun asma köprüsü olacak.

Asma köprü, yaya geçiş amaçlı olup, 3 metre eninde olacak ve ilerleyen yıllarda, ihtiyaç halinde araçların geçişi için de adımlar atılacak. Şayet bu asma köprü hayata geçirilirse, bölge turizm adına cazibe merkezi haline gelecek. Karşı taraftaki mevcut yolunda standardı yükselmiş olacak.

Gerek coğrafya, gerek potansiyel olarak bu unsurlar mevcut iken, termal kaplıcalara karayolu ulaşımı sorun teşkil ediyor. Bunu gidermek, ulaşımı rahatlatmak için sahil yolundan açılan yolun iyileştirilmesi için çaba sarf ediliyor. Sahilde, sadece 60 metrelik bir dolgu yol (Sır Baraj su yatağı) için Büyükşehir Belediyesinin desteği bekleniyor. Bu karayolu, aynı zamanda da yörenin tek ulaşım yolu olacak.

YAVŞAN-DÖNGELE-BAŞKONUŞ-ANDIRIN

Dünya harikası, örnek olacak 520 metre uzunluğunda ki dünyanın en uzun asma köprüsü olacak, hayata geçtiğinde, içinden araç da geçtiğinde, Yavşan Yayla’sını Döngele’ye, Döngele’yi Başkonuş’a, Başkonuş’u da Andırın’a bağlayacak turizm adına önemli bir geçiş noktası olacak.

İsterseniz sözü burada, bu projeyi turizme kazandırmak isteyen İşletme sahibi Ali Rıza Kısakürek’e verelim. “Bu projeyi turizme kazandırmak en büyük hayalim. Yakın tarihte, hem sahil yolundaki 60 metrelik dolgu yol ve hem de bu asma köprü için Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Hayrettin Güngör ile görüşme yapacağım. Destek istiyorum herkesten. Bu şehri yöneten, bu şehirden sorumlu olan herkesten de…” dedi ve meseleyi Kültür Turizm İl Müdürlüğüne getirerek, “Bu şehirde Turizm müdürü var mı, güya var. Bu arkadaş bu görevinde olduğu müddetçe, bu şehirde turizm bir adım ileri gitmez, gidemez.” ifadesini kullandı.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol