Öne Çıkanlar HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

KİPAŞTAN ARA TEKNİK ELEMANI SORUNUNA ÇÖZÜM

Geçtiğimiz aylarda düzenlediği görkemli 35. yıl kutlamalarında personeline verdiği değerle de dikkatleri üzerine çeken Kipaş Holding, çalışanlarıyla yazdığı 35 yıllık başarı hikayelerine yenilerini eklemek için harekete geçti.

Kahramanmaraş sanayisinin Ara Teknik Eleman Sorununu, düzenlediği eğitim programlarıyla çözen ve başarılı kursiyerleri bünyesine katan Kipaş Holding şimdi de Türkiye’nin önde gelen üniversiteleriyle iş birliğine gidecek. 3 aydır devam eden Ara Teknik Elaman Yetiştirme Programını başarılı bir şekilde tamamlayanları istihdam ederek, yetiştirme programına devam eden Holding, diğer taraftan da programlarını genişleterek önemli üniversitelerinin başarılı öğrencilerini ‘Beyaz ve Mavi Yaka’ olarak bünyesine katmaya hazırlanıyor.

PROGRAMDA BAŞARILI OLANLAR İŞ BAŞI YAPIYOR

Eğitim programlarıyla ilgili bir açıklama yapan Kipaş Mensucat İşletmeleri A.Ş. İnsan Kaynakları Direktörlüğü: “Ara Teknik Eleman Yetiştirme Programı şu anda 3 aylık bir çabanın sonucunda tamamlandı ve programa katılan arkadaşlarımızın eğitimleri bitti. Bugün final sunumlarını teker teker dinleyeceğiz. Son bir mülakata tabi tutulacak arkadaşlarımızın montörleri ile yapacağımız toplantı sonrası karnelerini vereceğiz. Yöneticileri de olumlu bakarsa kendilerine iş teklifinde bulunacağız. Bundan sonra Kipaş alisine, buranın kültürünü almış, buranın terbiyesini almış, buradaki çeşitli lokasyonlara tabi tutularak eğitilmiş arkadaşlarımızı iş gücüne kazandıracağız ve bunun sürdürülebilir olmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

ÇEVRE ÜNİVERSİTELER İLE İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ

Programın kapsamının genişleyerek devam edeceği belirtilen açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Çevre üniversiteler ve meslek yüksekokulları ile aynı programı sürdürmeye devam ediyoruz. İlaveten bu yıl Kahramanmaraş’ta ilk defa meslek liselerinden mezun olmuş, üniversiteye gitmeyecek olan çocuklarımızı alıp aynı programın bir benzerini aynı eğitimlerden geçirip, daha nitelikli iş gücü olarak Kipaş ailesine katmayı hedefliyoruz. Bunu da sürdürülebilir ve sürekli hale getirmeye çalışıyoruz.”

SAYILI ÜNİVERSİTELERDEN GELEN ÖĞRENCİLER OLACAK

Ayrıca, Kipaş Mensucat İşletmeleri A.Ş. bünyesinde devam eden MT Programını geliştirerek, tercihen Mühendislik Fakültelerinden mezun ve lisans mezunları ile saygın üniversitelerinde eğitimine devam eden ortalaması yüksek öğrenci topluluğunu da programlarına davet edeceklerine dikkat çekildi. Davet edilen başarılı öğrencilerin üst düzeyde eğitime tabi tutulacağını da hatırlatan Kipaş Mensucat İşletmeleri A.Ş. İnsan Kaynakları Direktörlüğü, “Türkiye’nin çeşitli üniversitelerine seyahatlerimiz olacak. Rektörler, dekanlar ve bölüm başkanları ile görüşmelerimiz olacak. Onlara programımızdan bahsedeceğiz. ODTÜ ve İTÜ ile bizim protokollerimiz var, birçok üniversitelerimiz de Kipaş’ın programını biliyorlar. Biz, Boğaziçi, Galatasaray gibi başarılı üniversitelerle de sayıyı artırmak istiyoruz.” Şeklinde açıklama sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol