Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

KİPAŞ HOLDİNG’İN KAĞIT FABRİKASINI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HİZMETE AÇTI

Türkiye’nin güçlü sanayi gruplarından biri olan Kahramanmaraş’ın gururu Kipaş Holding, ağırlıklı Kahramanmaraş merkezli yürüttükleri yatırımlarında yakın zamanda bir istisnaya yer verdi. Kipaş Holding, Avrupa’nın en büyük beyaz kaplama kağıt üretim tesisini Aydın’ın Söke İlçesi Organize Sanayi Bölgesi’nde kurdu.

Tesiste Türkiye’nin dışa bağımlı olduğu beyaz kaplamalı ambalaj kağıdı üretilirken, böylelikle 250 milyon dolarlık kağıt ithalatı da sonlandırılacak. Kullandığı teknoloji ve kapasite anlamında dünyanın önde gelen kağıt fabrikalarından biri olarak gösterilen tesis, kendi enerjisini de üretecek. Arıtma tesisi de tamamlanan fabrika, pandemiyle birlikte kullanım alanı daha da artan ambalaj sektörüne büyük ölçekli bir yerlileştirme imkanı yaratacak. 250 bin metrekaresi kapalı olmak üzere, 400 bin metrekarelik alan büyüklüğüyle Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük kâğıt fabrikası olma özelliğine sahip Batı Kipaş Kağıt Fabrikası, deneme üretimlerinin ardından faaliyete geçti. Devasa tesisleriyle ülke ekonomisine ve istihdamına katkı sağlayan Kipaş Holding’in, yeni fabrikasının açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanefi Öksüz, açılış öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ve AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’a fabrikayı gezdirdi. Uzun süren gezide Hanefi Öksüz ve kızı Sinem Öksüz’den bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son teknolojiyle kurulan dev tesise hayran kaldı. Fabrikanın gezilmesinin ardından açılışa geçildi. 

“CARİ AÇIĞIMIZA 450-500 MİLYON DOLARLIK BİR KATKIDA BULUNACAĞIZ”

Açılışta ilk olarak kürsüye gelen Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanefi Öksüz selamlama ve teşekkür konuşması yaptı. Yatırım kararı almalarında Türkiye’nin dışa bağımlılığını azaltmanın payının büyük olduğunu kaydeden Öksüz, “Özellikle Türkiye’nin ithal ettiği kağıtları üretecek bir tesis. Bu bakımdan stratejik yatırım belgesi almaya hak kazandı. Türkiye’nin 250 milyon dolarlık ithal ettiği kağıt ürünlerini burada ürettiğimiz gibi, bir o kadar da üstüne ihracat yaparak cari açığımıza 450-500 milyon dolarlık bir katkıda bulunacağız. Toplan proje bedelimiz 1 milyar dolar. Temeli atar atmaz pandemi süreci başladı ülkemizde. Pandemi süresinde kesinlikle Kipaş Grubu olarak istihdam sayımızı azaltmadığımız gibi istihdamımızı artırarak yatırımlarımıza devam ettik. Şuan da bunun ne kadar doğru bir yol olduğunu anladık. Bu tesisi de tamamen pandemi süresinde kurduk. Çok zorlandık, makinalarımız geç geldi, hastalanan işçilerimiz oldu ama çok şükür bugün birinci etabı tamamladık ve ihracata başladık. Deneme aşamasında bile 30 milyon dolardan fazla ihracat yapmış oluyoruz” dedi.

“HÜKÜMETİMİZİN EKONOMİ POLİTİKASI BİZİ HEYECANLANDIRDI”

 Hükümetin ekonomi politikasının kendilerini heyecanlandırdığını dile getiren Öksüz, sözlerine şu şekilde devam etti, “Hükümetimizin son zamanlarda ekonomide, istihdamı, üretimi ve ihracatı artırıcı yönde ağırlık bir politika izlemesi, biz sanayicileri son derece heyecanlandırmıştır. Çünkü ülkemizin ana sorunları istihdam, ihracat ve üretim dediğimiz zaman bunların tek çaresi sanayileşmektir. Ülkemiz müteşebbis ve iş gücü bakımından çok zengin, bunu değerlendirmemiz lazım.”

“SERMAYEMİZİ EDELER DİYARI KAHRAMANMARAŞ’TAN GETİRDİK”

Aydın’a kurdukları fabrikanın sermayesini Edeler diyarı Kahramanmaraş’tan getirdiklerine de vurgu yapan Öksüz, “Biz buraya edeler diyarından geldik. Edeler diyarından, efeler diyarına geldik. Bu fabrikayı kurarken sermayemizi edeler diyarı Kahramanmaraş’tan getirdik. Her iki şehir de Kurtuluş Savaşı’mızda büyük kahramanlık göstermiştir. İnşallah bu fabrikamızda çok büyük para kazanır, başka illerimize de başka yatırımlar yaparız. Fabrikamız, devletimize, ülkemize, grubumuza, çalışanlarımıza, Aydın’a, Söke’ye hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

“BU TESİS 200 MİLYON DOLARLIK İHRACAT GERÇEKLEŞTİRECEKTİR”

Öksüz’ün ardından kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine Kipaş Holding’e teşekkür ederek başladı. Erdoğan, “Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük üretim tesisini ülkemize kazandıran kurumlara ve holdingimize teşekkür ediyorum. Bu tesis kağıt alanında ülkemizin büyük bir ihtiyacını giderecektir. Bu yatırımın ilk etabının deneme üretimleri başladı. Yaklaşık 550 milyon dolarlık bu ilk etapta 800 kişi istihdam edilecektir. Bu tesis 200 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirecektir. 450 milyon dolarlık cari açığın kapanmasını sağlayacaktır. İkinci etap yatırımları da hızla devam ediyor. Yüzde 40’ı tamamlanan ikinci etap için 450 milyon dolarlık yatırım yapılacak. Böylece 1400 kişi evine ekmek götürecek. Bu fabrika ekonomik katkıların yanında çevreci üretim anlayışı ile faaliyet gösterecek. Son teknolojiye sahip makinelerle yüzde yüz geri dönüşümlü atık kağıttan üretim yapacaktır. İstihdama üretime ve ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

“TÜRK EKONOMİSİNE GÜVENEN HERKESE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Türk ekonomisine güvenen her kese sahip çıktıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu topraklara değer katan yatırımcılara destek vermeye önem veriyoruz. Düzenlediğimiz teşvik belgesi ile bu yatırıma çeşitli destekler sağlıyoruz. Bu yatırımın aldığı destekleri hak ettiği açıktır. Kağıt en önemli buluşlardan biridir. Bu yönüyle pek çok medeniyetin oluşmasında rol oynamıştır. Ülkemizde 4 bin 100 girişimcinin faaliyet gösterdiği bir sektördür. Kağıt endüstrisi bu alanı stratejik sektör olarak önemli destekler veriyoruz. Hibe programları ile 176 milyon destek sağladık sektöre. Bu destekler ihracatımızın artmasına sağladı. Ülkemizin 225 milyar 368 milyonluk rekor ihracatla kapatmasının önünde bu destekler vardır” diye konuştu.

“TÜRKİYE AVRUPA’NIN, ASYA’NIN, ÜRETİM MERKEZİDİR”

“Türkiye’nin fabrika satarak domates alan değil, Avrupa’nın Asya’nın üretim merkezidir” diyerek sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye sanayi üretimi endeksinde yüzde 144 seviyesine ulaşan bir ülkedir. Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamına ulaşan bir ülkedir. Avrupa Birliği ile ticarette net 7,7 milyar dolar fazla veren bir ülkeye “domates ithalatçısı” demek, “saman ithalatçısı” yaftası vurmak; cehaletten öte bir saygısızlıktır, hakarettir, bühtandır. Türkiye’ye domates ithalatçısı diyenleri kendi cahillikleriyle baş başa bırakıyorum. Onlar anlamasa da Türkiye dünyanın en büyük on ekonomisinden biri olmakta ilerliyor. İnşallah önümüzdeki dönemde de yeni başarı hikayeleri yazmayı başaracağız. Milletimize inanacağız, Türkiye’yi hak ettiği yere getireceğiz. Rabbim yolumuzu bahtımızı açık etsin. Türkiye’nin saman ihracatçısı olduğunu iddia edenleri Aydın Söke Organize Sanayi Bölgesi’nden başlamak üzere ziyaret etmelerini istiyorum” açıklamasında bulunarak sözlerine son verdi.

Hediye takdiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki protokol üyelerinin katılımı ile fabrikanın açılış kurdelesi kesildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da eşlik etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol