Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

KAGİK’den ''İş'te Kadın Emeği'' Standı

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nazlı Ceylan Kurtul, Türkiye'nin 2023 hedefine kadınların ekonomiye katkısıyla daha rahat ulaşabileceğini söyledi. Kurtul, KMTSO'da düzenlenen ''İş'te Kadın Emeği'' standının açılışında yaptığı açıklamada, ikincisini düzenlendikleri organizasyonla kadınların girişimcilik ruhunu geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Bu çalışmayı geleneksel hale getirmek istediklerini ifade eden Kurtul, organizasyonda, mikrokrediden faydalanan kadınların yanı sıra evinde üretim yapan ve KOSGEB kredilerinden faydalanarak üretim yapan girişimci kadınların bulunduğunu anlattı.

Kadın Girişimciler Kurulu olarak ''Konak'' projeleri olduğunu hatırlatan Kurtul, ''KMTSO nun destegi ile kadın girişimcilere tahsis edilmek uzere konak alındı.  Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın maddi desteği ile de restarasyon calısmasına basladık.. restorasyon tamamlandıktan sonra hizmete açacağız. Amacımız kadınlarımızın çalışmalarını burada sergilemek ve okul gibi urunlerini pazarlayabilmlerini ogretmek.'' diye konuştu.

Kadın girişimcilerin kendi iş yerlerini açar hale getirmeyi planladıklarını vurgulayan Kurtul, ''Bir kere kadınlarımızın ürkekliğini yok etmek istiyoruz. Maalesef kadınlarımız toplum içine çıkmaya çekiniyorlar. Ancak yavaş yavaş kabuklarını kırıyorlar'' şeklinde konuştu.

  -''Ekonomiye kadınların katkısını artırabilirsek Türkiye'yi kimse tutamaz''-

Kadınların, Türkiye nüfusunun yaklaşık yarısını oluşturmasına rağmen, iş gücüne katılımının yüzde 26 civarında olduğuna dikkati çeken Kurtul, bu oranı yükseltmek gerektiğini ifade etti.

Kurtul, ''Biliyorsunuz bir de ülkemizin 2023 hedefi var. Türkiye'nin 2023 hedefine kadınların ekonomiye katkısıyla daha rahat ulaşabileceğini düşünüyoruz. Kadınların ülke ekonomisine katkısı düşük olmasına rağmen Türkiye yükselen bir ülke. Eğer bu katkıyı artırabilirsek Türkiye'yi kimse tutamaz'' değerlendirmesinde bulundu.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol