banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

 İSKUR DENİM 50 MİLYON DOLAR YATIRIMLA 'FARK' YARATACAK
  

Tekstilin önemli merkezlerinden Kahramanmaraş’ta 50 milyon dolarlık yatırımla yeni bir denim yatırımına imza atıldı. İskur Tekstil Enerji, İskur Boya ve Modena gibi tekstil sektörünün önde gelen kuruluşlarının ortaklığıyla kurulan İskur Denim İşletmeleri AŞ sektöre hızlı bir giriş yaptı. İskur Denim İşletmeleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı A.Kadir Kurtul, denim sektörüne güç katmak için yola çıktıklarını belirtirken, yeniliklerle fark yaratacaklarını söyledi.

 

15 BİN METREKARE ALANDA ÜRETİM

41 bin metrekare açık, 15 bin metrekare kapalı alanda üretim yapan tesis, başlangıçta aylık 1.5 milyon metre kumaş boyarken, tam kapasitede 3 milyon metreye kadar çıkabilecek. İlk etapta 250 kişi istihdam edilen fabrikada, tam kapasiteye geçildiğinde bu rakam 300 kişi olacak. Ayrıca kendini çevreci bir firma olarak tanımlayan İskur Denim, günde 2 bin 500 ton kapasiteli arıtma tesisi kurarak çevreye zarar vermeden faaliyetini sürdürecek. Üretim ve pazarlama süreci dünya markası yazılım programı ile kayıt altına alınan işletmede, tam otomasyon sistemi kullanılarak üretimde yüksek standartlar oluşturuluyor.

 

Fabrikanın geçen yılın sonunda üretime geçtiğini açıklayan İskur Denim İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı A.Kadir Kurtul, yatırımın 50 milyon dolar olduğunu söyledi. Makine parkuru konusunda çok titiz davrandıklarını ifade eden Kurtul, sebebini ise hedeflerinin yüksek olmasına bağladı. En iyiyi seçmek için uzun bir araştırma sürecinden geçtiklerini belirten Kurtul, “Son teknolojiye sahip, fonksiyonel makine parkuru kurmak için yoğun çaba harcadık. Teknik ekibimiz, makine üreticileri ile uzun süren görüşmeler yaptı. Taleplerimizin karşılanması konusunda yerinde incelemelerde bulundu. Görüşme ve istişareler neticesinde Avrupa ve Amerika patentli makinelerle üretim yapmaya karar verdik” dedi.

 

DENİME FARKLI RENK VE EFEKT

Hedefleri hakkında bilgi veren Kurtul, denim sektörünün gücünü ve kalitesini arttırmak için yola çıktıklarını söyledi. Tasarım çalışmalarına ve teknik üretime ağırlık verdiklerini vurgulayan Kurtul, yeniliklerle ön planda olacaklarının altını çizdi. Altyapı ve teknik kadro olarak buna hazır olduklarını belirten Kurtul, denime farklı boyut kazandırmak için çaba sarf edeceklerini söyledi;  “Kaliteli ve yenilikçi ürünlerle sektöre gireceğiz. Katma değeri yüksek, tercih edilir ürünler üreteceğiz ve çalışmalarımızı da bu yönde sürdürüyoruz. Tasarım çalışmalarıyla denime farklı renk ve efekt katacağız. Kaliteli ürünü, rekabetçi fiyatlarla dünya pazarına sunacağız. Bunu yaparken çevre ve insan sağlığını ön planda tutacağız. Yönetim ve teknik kadromuzla enerjimizi bu çizgide harcayacağız. Biz buna inanarak yola çıktık. Zaten İskur Denim’i oluşturan kuruluşların geçmişi başarılarla dolu. Bunu başaracak bilgi, tecrübe ve sermayeye sahibiz. Gelecekle ilgili hiçbir tereddüdümüz yok” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol