banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

İŞİNİZE AŞIK OLMAK BAŞARIYI GETİRİR

  Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) işbirliği ile hazırlanan ve Senem Ayşe Konferans salonunda gerçekleşen  “Kariyer Günleri” programında konuşan Karaküçük, öğrencilere başarının sırrını anlattı. Başarmak için en önemli argümanın sebat etmek olduğuna vurgu yapan Karaküçük, işe giren bir kişinin 1-2 ay sonra tekrar iş yerinden çıkmasının o kişiye dezavantaj sağladığını söyledi.

 

-GERÇEK MESLEK FİRMALARDA ÖĞRENİLİR-

Başarının sırrını öğrencilere anlatan Karaküçük, gerçek hayatın, gerçek dünyanın işletmelerde başladığını belirterek şöyle konuştu: “Mesleklerinizi iş dünyasının içerisinde çalışırken işletmelerde ve firmalarda öğreneceksiniz. Bu meslekleri esas orada kazanacaksınız. Ve önemli olan sebatkar olmanızdır. Azimli olmak ise size çok geniş ufukları açacaktır. Okuldan yeni mezun olmuş bir mühendis, işe girmiş ama 1 ay veya 3 ay sonra iş yerlerinden çıkmışlar. Bu şekilde bir iş hayatına adapte olunmadığı gibi deneme amaçlı iş yerlerine girmeK sizler için de işletmeler için de zaman kaybı oluşturuyor”

 

-SÜREKLİLİK ÇOK ÖNEMLİ-

İş dünyasında başarı için mutlak suretle sürekliliğin önemli olduğunu altını çizen Karaküçük: “İş dünyası olarak bir kişiyi işe alırken dikkat ettiğimiz en önemli enstrümanlardan birisi çalıştığı iş yerinde sürekli olup olmadığı ve işe sebatkarlığı nedir? Bu konulara dikkat ediyoruz. Bir seneyi doldurmadan iş yerine girip çıkmış istikrarsız bir görüntüsü varsa mezun olan arkadaşımız için dezavantajdır” dedi.

 

-İŞİ SEVMEK ÇOK ÖNEMLİ-

Yapılan işlerde en temel kuralın işi sevmek olduğunu belirten Karaküçük şunları dile getirdi: “Yaptığınız işi sevmek, sebatkar olmak ve güvenmek sizin anahtarınız olsun. Siz bu mesleği becerebilmek ve ileride gelebileceğiniz mevkileri yükseltmek için işinize aşık olacaksınız. İşinizi sevmezseniz, iş sizi daha önce bırakır. Azimli olmak da başarının en büyük anahtarıdır. Üniversiteden mezun olan öğrencilerin hemen maaşım ne olacak, ben bir yıl sonra ev alayım iki yıl sonra ev taksitine gireyim, bu tip heves ve hayallerle kendinizi oyalarsanız ömür boyu o hayallere ulaşamazsınız. Önce siz işinizde başarılı olmaya çalışırsanız başarılı bir iş insanı olursanız bu hayallerin hepsi arkanızdan gelir”

 

-BÜTÜN BAŞARILI İNSANLAR İŞİNE AŞIKTIR-

Tüm başarılı insanların işine aşık insanlar olduğuna değinen Başkan Karaküçük, kuzeni ile kurdukları kendi işletmesinin ISO 500 kuruluşu arasında 250’inci olmasının hikayesini şöyle özetledi: “ İş dünyasında ve medyada takip ettiğiniz insanların hepsi, emin olun işine aşık insanlardır. Azimli insanlardır. İşine saygılı insanlardır, yatarken de, kalkarken de işini düşünen insanlardır. Kimse oturduğu yerden bir yerlere gelmez. Ben üniversiteden mezun olduktan sonra kuzenim ile birlikte İstanbul’da denizdeki gemilere kumanya veren bir firma kurduk. Ben üniversite mezunu iken saban saat 04:00’da kalkar, Bayrampaşa sebze pazarından sebze meyve tedarik eder dana sonra Rami’de gıda ihtiyaçlarını saat 10:00’a kadar tamamlardım.  Daha sonra Boğaz’dan açıklara çıkar, müşterimiz olan gemilerin taleplerini dağıtırdık. 1,5 yıl bu işi severek ve azimle yaptım. Bugün gelmiş olduğumuz nokta Türkiye’nin en büyük 500 kuruluşu arasında 250 veya 300 arasında yer alıyoruz. ‘Hiç bir şey ben üniversite mezunuyum, ben yapmam, ben yapamam demekle olmaz.’

İlla ki kravatlı ceketli masa başı iş hayal etmeyin. Siz işi yenmeye, hayatı yenmeye çalışın. Masa, kasa, araç bunlar insana geçici makamdır. İnsanlara bir şey vermez. Ama siz başarılı olursanız, işinizde başarılı olursanız, bunların hepsi size ikram edilir. İşinizde başarılı olmanın amacı ve gayesi mesleğinizin en iyisi olmak olsun”

 

-KAHRAMANMARAŞ İYİ İŞ İMKANLARI OLAN BİR ŞEHİR-

Kahramanmaraş’ın yeni mezun olan öğrenciler için iyi bir iş kapısı olduğunu belirten Karaküçük sözlerini şöyle devam etti: “1000’e yakın üretici şirketiyle; tekstil, metal sanayii, elektrik üretiminde, çimento ve kağıt sektöründe Türkiye üretiminde ciddi bir paya sahip olup, son 10 yılda 5,5 milyar dolar özel sektör yatırımı yapmış, 130 bin kişilik istihdamı, 5 milyar dolar sanayi üretimi ve 2 milyar dolar dış ticaret hacmine ulaşmıştır. Bugün gelinen noktada, ekonomik kalkınmayı sürdürmenin ve Kahramanmaraş’ı daha yaşanılır ve modern bir kent haline getirmenin ön şartlarından birisi güçlü insan kaynağının varlığına ve bu kaynağın doğru şekilde keşfedilerek değerlendirilmesine bağlıdır”

 

-BAŞARININ ARKASINDA TESADÜFLERE YER YOK-

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı, başarının arkasında tesadüflerin olmadığını belirterek şunları diye getirdi: “Üniversiteler evrensel bir dil ile milli değerlerin sentezlendiği ve yeniden yoruma tabi tutulduğu çağdaş kuruluşlardır. Bugün her zamankinden daha çok kendisine güvenen cesur, çağdaş duyarlılıklara açık, ilkeli ve kendisini yenileyen insanlara ihtiyacımız var. Dünyanın gelişme süreci ve rekabet hızı bu tür insanların ön plana çıkmasına sebep olmaktadır. Tesadüflerin çağımızdan kovulduğunu sizlerde biliyorsunuz. Artık başarıların arkasında tesadüflerin payı yoktur”

 

-BAŞARI OLMAK İÇİN ÖNCE AZİM-

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Kemal Kıymık şunları dile getirdi: “Bundan sonraki hayatınız bu firma ve kuruluşlar ile şekillenecek. Başaralı olmanın en büyük yolu sabırlı olmak, çalışmak, işini sevmek ve teknolojiyi takip etmenizdir. Özellikle mühendislik mesleği teknolojik değişimlere açık. Bunları takip edilmesi gerekir. Sürekli kendinizi saha eğitimi ile güçlendirmeniz gerekir.


 

-AİLE DUASI BAŞARI İÇİN ŞART-

MADO Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Kanbur, Mado markasının doğuşunu anlattı. Gençlerin başarıyı yakalaması için her şeyden önce aile duasının şart olduğuna vurgu yapan Kanbur, işe sahip çıkma ve işi geliştirmenin de başarıyı etkileyen diğer unsurlar olarak sıraladı

Başarının en temelinin aile desteği ve anne baba duası olarak belirten Kanbur şunları söyledi: “Bizim bir hedefimiz vardı o da çalışmaktı. Çalıştık, çalıştık, çalıştık bu noktalara geldik.

Sabah saat 05:00 da iş yerimi açıp, işime başlıyorum. Annemin ve babamın duası ile bir yerlere geldik. Çok çalıştık. Hala da çalışıyoruz. Başarı öyle oturmakla gelmiyor, çalışmanın yanı sıra işiniiz çok sevmek ile alakalı bir durum”

Konuşmaların ardından Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük ve KSÜ Rektör Yardımcısı Fatih Kıllı, MADO Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Kanbur’aplaket verdi. 










Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol