Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

İNSAN KAYNAKLARI VE KARİYER GÜNÜ DÜZENLENDİ

 KSÜ ev sahipliğinde Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleşen, iş dünyasından isimlerle iş arayanları buluşturmayı amaçlayan İnsan Kaynakları ve Kariyer Günü programının açılış konuşmasını KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı.

Bu programın alanında tecrübe sahibi insanların deneyimlerinden faydalanmak açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Rektör Deveci, “Az sonra sizlerle başarı öykülerini paylaşacak olan, kariyer sahibi iki değerli insanı geçmişte dinleme fırsatı buldum. İşini seven, azimli, gayretli ve inançlı insanları dinlemek, hayat hikâyelerinden ders çıkarmak önemli bir fırsattır.” diye konuştu.

Üniversite olarak mühendislik eğitimi alanında bir ilk gerçekleştirerek sahaya inen bütün branşlarda“İntörn Mühendislik” uygulamasını başlattıklarını belirten Rektör Deveci, “Uygulama Kapsamında Mühendislik eğitimi gören öğrencilerimiz son sınıfın ikinci yarıyılında ilgili sektörde faaliyet gösteren kuruluşlarda mühendislik yapabilecekler.” diye konuştu.


Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Yüce ise İnsan Kaynakları ve Kariyer Günü kapsamında, işe geçiş süreci ve uyum konularında iş arayanları bilgilendirmeyi bunun yanı sıra iş hayatından isimlerin tecrübelerini iş arayanlara aktarmayı amaçladıklarını söyledi. Yüce, öğrencilere staj konusunda bir de müjde verdi. KSÜ ve Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nce imzalanan, “ İş Başı Eğitim Protokolü” kapsamında öğrencilerin 6 aya kadar staj ücretleri İŞKUR tarafından karşılanacak.

Açılış konuşmalarının ardından panele geçilirken, KSÜ Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özden Görücü’nün moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yılmaz, Mado Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Atila Kanbur ile Çabasan Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu konuşmacı olarak yer aldı.

İlk sözü alan Atila Kanbur, Mado’nun markalaşma sürecini, 25 metrekare dükkândan uluslararası arenaya yolculuğunu paylaştı. Bir marka için en önemli unsurun sahiplenilir olması gerektiğini belirten Kanbur, yatırımın artması için bürokrasinin azalmasının gerekliliğini de vurguladı.


Şahin Balcıoğlu da iş ve meslek yaşamına ilişkin tecrübelerini katılımcılarla paylaşırken, işi severek yapmanın önemli bir unsur olduğunun altını çizdi. “Bizler yatırım yaparken sadece kendi geleceğimizi değil çocuklarımızın geleceğini de ipotek ediyoruz” diyen Balcıoğlu, “Yatırım yapmak ciddi bir ön çalışma gerektirir. Yatırım yapmak için kılı kırk yarmak gerekir” dedi. Balcıoğlu genç girişimci adaylarına seslenerek, “Kendinize güvenirseniz bütün engelleri aşarsınız” tavsiyesinde bulundu.

İİBF Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yılmaz ise konuyu akademik açıdan ele alarak iş bulma ve işe geçişte yaşanan zorluklar, işveren ve iş arayan açısından gerekli unsurlar, iş arayanın sahip olması gereken vasıflar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol