Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ SAHADA ÇALIŞIYORUZ! Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

İLDENİZ; “ÜRETİM ÇOK, SATIŞ YOK!”
  

Konut edinmek isteyenleri maddi açıdan rahatlatmak, tapudaki işlemleri kolaylaştırmak adına hükümetin tapu harçlarında ve konut faiz oranlarında indirime gitmesi, sektöre hareket ve canlılık getirirken, bu olumlu yaklaşımı isabetli bulan Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat İldeniz, hükümetin hayata geçirmeyi düşündüğü uygulamayı beğeni takdir ettiğini belirtti; “Bu düzenleme ile emlakçıların işlerinin artacağını ve müteahhitlerin de ellerinde kalan stok konutları satacağını, piyasalarda bir hareketliliğin yaşanacağını düşünüyoruz” dedi.

Başkan İldeniz, seçim süreci içindeki Türkiye’nin piyasadaki kur dalgalanmasıyla birlikte gayrimenkul piyasasının olumsuz etkilenmesi üzerine, emlak piyasasına can suyu gibi gelen uygulama için şunları söyledi; “İşlerimiz durgun gidiyordu. Hükümetimiz son zamanlarda birkaç hamle ile piyasaları biraz olsun canlandırmayı sağladı. Bu ekonomik hamlelerden en önemlisi KDV oranlarını yüzde 18’den 8’e düşürmesi oldu. Bu da fiyatların düşmesi anlamına gelirdi. İkincisi ise faiz oranları. Zirve yapmıştı, 1.35 civarındaydı. Bugün itibariyle bu rakamın, yani konut faiz oranlarının 0.99’a gerilemesi, piyasaya rahat nefes aldırdı” diye konuştu.

İNŞAAT SEKTÖRÜ PİYASANIN LOKOMOTİFİ

Konut faiz oranlarında geçmişte 0.65 rakamını gördüklerini kaydeden Başkan İldeniz, üç aylık sürenin önümüzdeki yıllarda da sürmesini beklediklerini vurguladı, “İnşaat sektörü hareket ettiği zaman, bütün alt sektörler de canlanıyor, piyasa rahatlıyor. Bu canlılık tüm piyasaya yansıyor. Çünkü inşaat ve emlak sektörü, piyasanın lokomotifi konumunda. Bu canlılığın aratması, vatandaşın konut sahibi olabilmesi için bu oranların daha da düşürülmesinin doğru olacağına inanıyoruz. Yaz sezonundayız. İnşaat malzemelerinde bir artış söz konusu iken, inşaat girdilerinde faiz oranları yükseliş gösterdi. Bu da inşaat maliyetlerini tırmandırdı haliyle. Ve piyasada durgunluk başlamıştı. Üretim çok, satış neredeyse yoktu. Bu düzenleme ile inancımız odur ki, konut stokları azalacak” ifadesini kullandı.

İldeniz son olarak, piyasaların canlanması için döviz artışının frenlenmesi gerektiğini hatırlattı, imar affının da vatandaş üzerinde olumlu etki yarattığını sözlerine ekledi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol