banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

HANİFİ ÖKSÜZ: “BU SEKTÖRDE YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR”
  

DÜNYA ÇAPINDA ÖNEMLİ BİR ÜRETİM MERKEZİYİZ

Kahramanmaraş’ın tekstil sektöründe dünya çapında bir üretim merkezi olduğuna değinen Öksüz şöyle konuştu: “Bu sektör ilimiz için çok önemli. Kahramanmaraşlı girişimciler olarak sanayileşmeye biz tekstille başladık. Kahramanmaraş’ın gelmiş olduğu nokta sadece Türkiye’de değil dünyada ve özellikle iplik sanayiinde çok önemli. Çalışanlarımızın büyük kısmı bu sektörde istihdam ediliyor.

ÇOK BÜYÜK BİR GELİŞME KAYDETTİK  

Kahramanmaraşlı girişimciler olarak tekstil sanayiinde çok büyük bir gelişme kaydettik. Maalesef son yıllarda tekstilin yerine Türkiye için artık başka sektörler gelişmesi gerektiği söylenilse de burada önemli bir bilgi noksanlığı olduğuna inanıyorum.

KAHRAMANMARAŞ’IN ÜRETTİĞİ KUMAŞLAR DÜNYADA ARANAN KUMAŞLAR ARASINA GİRDİ

Daha biz tekstilin yarısına bile varmadık, bu sektör de yapacak çok işimiz var. İlk dokumu fabrikasını kurduğumuzda her çeşit bez dokuyorduk. Sümerbank’ta üretilen patiska vardı. Şu anda fabrikalarımızda çok farklı kumaşlar dokunuyor ve Kahramanmaraş’ın ürettiği bu ürünler dünyada aranan kumaşlar arasına girmiştir.

KTM ÇOK BAŞARILI BİR FUAR HALİNE GELDİ

Aynı gelişmeyi ben bu fuarda da görüyorum. KTM çok başarılı bir fuar haline geldi. Biraz önce stantları gezdim, hakikaten çok ciddi şekilde bizim makine tedarikimiz olan firmalar da gelmişler. Sektör olarak Türkiye’de ihracatta otomotiv sektöründen sonra ikinci sıradayız. Ama burada bir şeye dikkatinizi çekmek istiyorum. Otomotiv ihracatının %90’ı ithalata bağlı. Ama tekstil ihracatının 25 milyar doları %40 ithalata dayalı. %60’ı bu ülke de kalıyor. Tarımdan başlayarak birçok sektöre ve yan sanayisine iş veriyor. Gittikçe Kahramanmaraş sektörde çok daha üst sıralara ulaşacağına ben yürekten inanıyorum. Bu fuarı düzenleyen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Burada çok önemli, dünya çapında makine üreticisi şirkeler var. Onları burada görmekten büyük mutluluk duyuyorum, geldikleri için onlara da çok teşekkür ediyorum. Sanayici arkadaşlara ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü Kahramanmaraş’ı onlar bu sektörde önemli bir noktaya getirdiler. Hayırlı uğurlu olsun.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol