banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

GÜNEY ANADOLU SAVUNMA, HAVACILIK YERLİLEŞTİRME ZİRVESİ
 Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ve milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve diğer yetkililer, Sanko Makina standında SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, GSO Başkanı ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu ile Yönetim Kurulu Üyesi Sami Konukoğlu tarafından MST markası ile imal edilen iş makinaları ve Başak Traktör fabrikasında üretilen motor ve aksamlara ilişkin bilgilendirildi.

FABRİKADA İNCELEME

Zirveye katılan  Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekci, Daire Başkanı Bilal Aktaş, MKEK Genel Müdürü Ahmet Taşkın, TUSAŞ Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, ROKETSAN Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Alpman, Genel Müdürü Selçuk Yaşar ve TÜDEP Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yetişgin, MST markası ile üretim yapan Sanko Makina fabrikasında incelemelerde bulundu.

Sektör üst düzey yöneticilerine, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Sami Konukoğlu, Fabrika Direktörü Timuçin Bayraktar, MST İş ve Tarım Makinaları Genel Müdür Yardımcısı Aydın Karlı ve diğer yetkililer tarafından sunum yapıldı, üretim süreçlerine ilişkin bilgi aktarıldı.

Savunma sanayi sektörünün üst düzey yöneticileri, inceleme ve bilgilendirme gezisinin ardından fabrika bahçesinde bekoloder operatörünün büyük ilgi gören gösterisi izlendi, hep birlikte fotoğraf çekimi yaptırıldı.

MST HAKKINA

SANKO Holding bünyesinde 2003 yılında kurulan MST İş ve Tarım Makinaları, Gaziantep’teki 42.000 metrekare kapalı alanlı, modern teknoloji ile donatılan tesislerde ürettiği MST markalı bekoloder, telehandler ve mini ekskavatörle, SANKO çatısı altında ülkemiz sanayiine önemli değer katmaktadır.

Ar-Ge çalışmaları ile ürün gamını sürekli artıran ve yeni teknoloji çalışmaları yapan MST’nin Ar-Ge çalışmalarını, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca tescillenen Ar-Ge merkezinde Türk mühendis ve teknisyenler yürütmektedir.

SANKO HOLDİNG
SANKO Holding’in temeli 1904 yılında 7 dokuma tezgahı ile atıldı. Dördüncü ve beşinci kuşağın işbaşında olduğu SANKO’da yaklaşık 15 bin kişi istihdam ediliyor. Tekstil, enerji, çimento, ambalaj, iş ve tarım makinaları, bilişim, finans, sağlık, eğitim, AVM ve gayrimenkul olmak üzere 11 sektörde faaliyet gösteriliyor.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol