Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM.

Bu haber kez okundu.

DİNÇER; ÇOCUKLARIMIZA DAHA TEMİZ BİR DÜNYA BIRAKMAK İSTİYORUZ

 

Ülke genelinde çok sayıda başarılı GES projesi yürüten Gaziantep merkezli Generalsolar, son olarak Türkiye’nin en büyük çelik tencere üreticisi Hascevher ile anlaştı…  

   Türkiye’nin En Büyük 2. 500 Sanayi Kuruluşu(İSO)  listesinde 371. sırada yer alan  yüzde 100 yerli sermayeli çelik tencere üreticisi Hascevher, 11 MW’lik  büyük ölçekli GES Projesinde Generalsolar’ı tercih etti.

    Yapacakları dev GES yatırımları için Kahramanmaraşlı Hascevher Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Hüseyin Dinçer şunları söyledi “Gelecek kuşaklara temiz bir dünya bırakmak için şirket olarak üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz. Çatımıza kuracağımız güneş enerji santralleri ile enerjimizi güneşten sağlarken hem yerli kaynak kullanacağız hem de çocuklarımıza daha temiz bir dünya bırakmış olacağız.”

     Sektör açısından 11 MW’lik dev GES projesini Generalsolar olarak hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Generalsolar Yönetim Kurulu Başkanı Ali Demirdaş ise Hascevher’in, Kahramanmaraş’taki tesisinde tek çatı üzerine Türkiye’nin ilklerinden olacak anahtar teslim kurulumunda firmalarını seçmelerinden dolayı şirket yönetimine teşekkür etti.

   Yürüttükleri başarılı GES projeleriyle sektörlerinde fark yaratarak tercih edilen firma olmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Ali Demirdaş, “Yatırımcısı olduğumuz Türkiye’nin en büyük projelerinden biri olan tek sahada 25 MW Gaziantep GES’i devreye aldığı gibi ‘öztüketim yönetmeliğine’ istinaden kurulumu ve geçici kabulünü yaptığımız Türkiye’nin ilk çatı GES projesini Gaziantep 5. Organize Sanayi Bölgesinde Güler Sentetik GES’i hayata geçirerek birçok ilke imza attık. Solar sektöründe sağlam ve emin adımlarla ilerlememiz adına hayata geçirdiğimiz projelerin iyi birer  referans niteliğinde olduğunu biliyoruz. GES yatırımcılarına işin her aşamasında  kaliteli hizmet sağlamak adına finansman alanındaki iş birliklerimizi de  tamamladık. Geçen yılın son çeyreğinde Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta zorlu saha koşullarına rağmen 60 günde 12 MW projeyi başarılı bir şekilde devreye aldık. EPC faaliyetlerimiz devam ediyor.  Ülke çapında sektör tecrübesi ve deneyimini referans alan Türkiye endüstrisinin ileri gelen firmalarıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yatırımcıların EPC hizmetini yalnızca kurulum faaliyeti olarak addetmemeleri gerekiyor” şeklinde konuştu.

AYNI ANDA 7 SAHADA ENERJİ SANTRALİ KURUYORUZ…

     Sanayi ve ticaret şehri Gaziantep’te gerçekleştirdikleri üretim ve ihracatları ile Türkiye’de söz sahibi çok sayıda firmanın kendi enerjilerini üretmek amacıyla Generalsolar ile proje geliştirmeye başladığı bilgisini aktaran Ali Demirdaş, “Fabrikalarını güneş enerjisiyle tanıştırmak ve bu alandan daha çok istifade etmek isteyen şirketlerin taleplerine tecrübeli mühendis ve çalışan kadromuz ile hızlı bir şekilde cevap vermeye çalışıyoruz. Aynı anda 7 sahada enerji santrali kurulumu yaparak yoğun şekilde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” dedi.

KÖKSAN İLE TEK ÇATIDA 14 MW

   Pet Preform alanındaki başarılı üretimleriyle dünyaca bilinen Köksan, yenilikçi anlayışını GES yatırımlarıyla devam ettirerek Generalsolar ile işbirliğine giderek tek çatıda Türkiye’nin en büyük projelerinden birine imza attı. İlk etabı 4.2 MW ile başlayan projeyle Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Köksan Holding tesislerinin çatısında 14 MW gücünde elektrik santrali kurulacak.

DEVAM EDEN DİĞER PROJELERİMİZ

    Hali hazırda Gaziantep’te farklı sektörlerde hizmet veren Özkaplan Carpet 5.5 MW, Haskan 9 MW, Aslankaya Group, Bilken Yumurta, Petsa Ambalaj ve Adnan AŞ ise fabrikalarının enerji maliyetini minimize etmek amacıyla Generalsolar ile anlaşma sağlayarak kurulumları son sürat devam ediyor.

   Türkiye’nin ekonomik kalkınma hamlesinin öncüsü firmaların yenilikçi bakış açısıyla GES projelerine olan ilgisinden Generalsolar olarak oldukça memnun olduklarını aktaran Generalsolar Yönetim Kurulu Başkanı Ali Demirdaş, “Bölgenin etkin EPC firması Generalsolar olarak, ülkede çok sayıda projeye start verdiğimiz gibi yeni iş birliktelikleri içinde geniş mühendis ve çalışan kadromuz ile faaliyetlerimizi artırdık. Sektörünün önemli oyuncularından Kahramanmaraş merkezli Marteks firmasının çatı GES projesinin anahtar teslim kurulumunu üstlendik ve başarılı bir şekilde devreye aldık. Elbistan ilçesinde geçtiğimiz yıllarda kurulumunu tamamlamış olduğumuz 6 MW, devam etmekte olan 11 MW gücündeki GES projeleri ise tasarım ve kurulum noktasında Generalsolar’ın farkını gösterir nitelikte oldu. Kahramanmaraş ve bölgesinde birçok firma ile GES proje çalışmalarımız devam etmektedir” diye konuştu.

“GES’E YATIRIM GELECEĞE YATIRIM”

       Güneşe yatırımın sadece bugüne değil geleceğe yatırım olarak değerlendirilmesinin doğru olacağına dikkat çeken Generalsolar Yönetim Kurulu Başkanı Ali Demirdaş, dünyada temiz enerji teknolojilerindeki fiyat düşüşü, küresel iklim değişikliğinin etkileri ve güneş enerjisi sektörünün oluşturduğu istihdamın Türkiye’nin yakın geleceğinde önemli rol oynamasını beklediklerini ifade etti.

      GES projeleriyle yatırımcıların kendi ürettikleri enerjiyle tüketimlerini karşılamasını anahtar teslim kurulum hizmeti sunarak sağladıklarını anlatan Demirdaş, çatı uygulamalı GES’lerin araziye uygulanan GES’lerden farklı ve çok daha ayrıntılı olduğunu ve dikkatli çalışmayı gerektirdiğini vurguladı. Başta can güvenliği olmak üzere kurulan sistemin olası risklerden arındırılmış olmasının işletme açısından önem arz ettiğini belirten Demirdaş, “Bu nedenle çatı uygulamalarında seçilecek doğru kurulum (EPC) firması öncelikle güvenlik, statik ve elektrik faktörlerini göz önünde bulundurarak yatırımcılara en uygun hizmeti sağlamalıdır. Aynı zamanda Çatı GES’lerde tüketimin olduğu yerde üretim sağlanarak şebeke üzerindeki yük azaltılarak elektrik dağıtımı sırasındaki maliyet kayıpları da en aza indiriliyor. Bu nedenle Çatı GES’lerin yaygınlaşması işletmelere her açıdan avantaj sağlamaktadır” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol