banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

BÜYÜKŞEHİR’DEN MARAŞ BİBERİ’NE DESTEK
  

Türkoğlu, Pazarcık ve Dulkadiroğlu ilçelerinde 16 çiftçiye yönelik 835 bin fide dağıtımı gerçekleştirildi. Ekim yapılan alanlarda hasat sonunda yaklaşık 300-400 ton arası bir üretim bekleniyor.

Konu ile alakalı bir açıklamada bulunan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Mehmet Pişkin, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman çiftçinin yanında olduğunu ifade ederek: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un direktifleri ve destekleri doğrultusunda her zaman çiftçilerimize destek verdik vermeye de devam ediyoruz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman üreticinin ve çiftçinin yanında olduğunu ve bundan da mutlu olduklarını ifade eden çiftçiler teşekkürlerini bildirdiler.

Türkoğlu İlçesi Hacıbebek Mahallesi’nde çiftçilik yapan ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin fide desteğinden faydalanan Ali Yavuz: “4 ay bundan önce ektiğimiz fidelerin ürünleri biber toplanma mevsimine geldi cumartesi de bunun hasadına başlayacağız. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi önce bir tanıtım toplantısı yaptı biz ondan sonra taleplerimizi ilettik sağ olsunlar %80 hibeyle bize fideleri verdiler %20’sini biz karşıladık. Makine istedik makineyi de verdiler. Tekrar onların bu katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Fakat makine de bir sıkıntımız var. Makine de iki sıra ektiğin de biz bunu dört sıralı olmasını istiyoruz. Verimlilik olarak bunun bize maliyeti tohumdan ekilenden %40-%45 civarı gibi bir ucuzluk masrafı vardır. İşte tarlanın hazırlanış şekliyle tohumdaki çıktı çıkmadı sıkıntısız çıkıp kurt yedi sıkıntısı bunlarda olmuyor. Bunlar ekildiği zaman o kurt dediğimiz ufak böceklerin kesmesi imkânsızdır kesemiyor artık sertleşip geliyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi sayesinde çifte bayram yaşıyoruz. Yirmi gün önceden hasada başlayacağız elimde de gördüğünüz gibi ürünlerimiz görünüyor bunun sulamasından toplamasından çapa dediğimiz biz bunların hepsinden faydalanacağız” diye konuşarak teşekkürlerini ifade etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol