banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN ERKOÇ: “HEDEFİMİZ 10 BİN SANAYİCİ”
  

Açılış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş esnafının halen Ahi Evran geleneğini sürdürdüğünü söyledi.

Başkan Erkoç burada yaptığı konuşmada: “Esnafımız bir kültürün, bir medeniyetin parçası ve bundan dolayı bizim için çok önemli. Bugün ülkemizde inşa ettiğimiz medeniyetin inşa edilmesinde esnaflarımız çok önemli rol üstlenmiş olup bu milletin, ahlak ve edebine çok önemli katkıda bulunmuş ve resmen bir okul görevi görmüştür. Hem sanatkar hem de ahlaklı ve edepli bir neslin yetişmesi için tarihten bu yana çok önemli bir rol üstlenmiş esnaflarımız, sanatkarlarımız. Ahi Evran’ı ön plana çıkaran da bu özelliğidir” dedi.

ESNAFIMIZ GÜÇLENDİRECEĞİZ

Başkan Erkoç konuşmasına şöyle devam etti: “Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak Kahramanmaraş’ımızın daha güçlü hale gelmesi için, Milli gelir dağılımındaki dengeyi sağlamak için, esnafın daha güçlü hale gelmesi gerektiğine inanıyoruz. Kahramanmaraş’ımız da esnafı daha güçlü hale getirmek için tabii ki onun ticaretini artırmak gerekiyor. Özellikle esnaflarımıza en büyük katkı sağlayacak turizmdir. Hem yerli hem de yabancı turist sayısı arttıkça esnaflarımızın da ticareti artar. Bu konuda yoğun bir alt yapı inşasına girdik. Kapalı çarşılarımızı ve tarihi alanlarımızı restore ediyoruz. Kahramanmaraş’ımızın doğal güzelliklerini daha kullanılabilir hale getirme gayretindeyiz. Nehirlerimizin, barajlarımızı etrafına yeni alanlar oluşturduk ve oluşturmaya devam ediyoruz. Termal tesislerimizin alt yapı tesislerini yapma gayreti içindeyiz ve yapıyoruz.”

MÜZELER YAPIYORUZ

Kahramanmaraş’ın turizmden aldığı payı artırmak için gayret ettiklerini ifade eden Başkan Erkoç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kahramanmaraş’ı ön plana çıkaran ve tanıtan müzeler yapıyoruz. Kurtuluş Destanı Panorama Müzesini yaptık ve halkımızın hizmetine sunduk. Dondurma Müzesi yapıyoruz ve bir de Etnoğrafya Müzesi yapacağız. Şehrimize Mozaik Müzesi’nin kazandırılması ile ilgili Kültür Bakanlığımız ile görüşmelerimiz devam ederken, Büyükşehir Belediyesi olarak bize ne düşüyorsa yapacağız ve bu konunun üzerinde duruyoruz. Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzemizi tamamladık ve iç tefrişatı yapılıyor 3-4 aya kalmaz biter.

Yani turizmin canlanması için bunlar yapılması şart olan hizmetler. Yaptığımız Yedikuyular Kayak Merkezi, Kahramanmaraş’ımızı kış turizminin önemli merkezlerinden biri haline getirdi. Yaklaşık 700 bin insan ziyaret etmiş Kayak Merkezini ve en az 400 bini şehir dışından gelen insanlar” diye konuştu.

HEDEFİMİZ 10 BİN SANAYİCİ

Kahramanmaraş’ın gelişimi adına her türlü hizmeti yapmaya gayret etiklerini ifade eden Başkan Erkoç: “Şimdi de Sayın Valimiz Vahdettin Özkan’ın başkanlığında orta sınıf diye tabir ettiğimiz dondurmacı, biberci gibi esnaflarımızı sanayici moduna geçirme gayreti içindeyiz. Bu esnaf kardeşlerimize arsa temini yönünde yoğun bir çalışmamız var ve bu konuda da yoğun gayretlerinden dolayı Sayın Valimize teşekkür ediyoruz Kahramanmaraş adına.

Şu andaki birçok sanayicimiz geçmişte esnaflık yaparken bu hale gelmişti biz de şimdi hedefimizde 10 bin yeni sanayici oluşturma gayreti içindeyiz. Bu konuda başta körfez ülkeleri olmak üzere görüşmelerimiz ve girişimlerimiz devam ediyor” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından açılış kurdelesi kesilerek festival alanı gezildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol