banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

ARPASATAN; “HERŞEY TÜRK SİLAHLI KUVVETELERİ İÇİN”

Mütevelli heyet başkanlığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı ve kendi ifadeleri ile “2023 hedefleri doğrultusunda kendi kendine yeten güçlü türk savunma sanayii için yola çıkmış olan” Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yararına 01 – 18 Ekim 2019 tarihleri arasında KASİAD tarafından düzenlenmiş olan bağış kampanyasında toplam 1.070.000 TL. toplandı.

Kampanya ile ilgili olarak 21 Ekim Pazartesi günü Ramada Otel’de düzenlenen madalya töreninde bağış yapan kişi ve kuruluşlara Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından madalya takdimi yapıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali ARPASATAN; Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı yararına düzenledikleri bağış kampanyası madalya törenine katılan konukları selamladı, hoş geldiniz dedikten sonra;  “Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın misyonu; Türk Ulusu ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasında var olan gönül köprüsünü sürdürmek ve güçlendirmek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin savaş gücünün arttırılmasına katkıda bulunmak, savunma sanayi şirketleri kurmak ve geliştirmektir.

Bu misyonla hareket eden Vakfın daveti ile geçtiğimiz Mayıs ayında Uluslararası Savunma Sanayi fuarına katılmıştık.

Hem davetten hem de fuar esnasında bize gösterilen misafirperverlikten dolayı, sayın Genel Müdürümüze şükranlarımı sunuyorum.

ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN VE TUSAŞ

2 yılda bir yapılan bu anlamlı fuarı, her Türk vatandaşının ziyaret etmesi gerektiğini düşünüyorum.

Fuarda; Aselsan, Havelsan, Roketsan ve Tusaş gibi vakfa bağlı kuruluşların Türk Savunma Sanayine katkılarını gözlemleme fırsatımız olmuştu.

Adeta bir Ar-ge merkezi gibi çalışan bu güzide kuruluşlar, Türk Savunma Sanayine yön vermektedirler.

Turkishtime tarafından hazırlanan Ar-ge 250, Türkiye’nin en çok Ar-Ge harcaması yapan şirketleri araştırmasına göre 2018 yılında en fazla Ar-Ge harcaması yapan şirket 2,1 milyar lira ile Aselsan olmuştur.

İkinciliği ise, 1 milyar 575 milyon lira ile Tusaş almıştır.

Aselsan ve Tusaş cirolarının dörtte birini Ar-Ge ye harcamaktadırlar.

Son 6 yılda Türkiye’nin ihracatı yüzde 10 artarken, savunma sanayimizde bu rakam yüzde 60’tır.

BÖLGEDE MASUM HALKIN KALBİ BİZİMLE BERABER ATIYOR

Amerika Birleşik Devletleri ve bazı Avrupa ülkeleri Kuzey Suriye’de terör gruplarına destek vererek kendi zihinlerinde Türk-Kürt çatışmasını körüklemektedirler.

Bu çabanın amacı bölgede terör devletine meşru bir zemin hazırlamaktır.

Kürt milliyetçiliği duygusu ise bu işin yakıtı olarak kullanılmaktadır.

Halbuki Türk Milleti bu oyuna çoktan bağışıklık kazanmıştır.

 Barış Pınarı Harekatı bir kere daha göstermiştir ki; Tüm Dünya karşımızda olsa bile, bölgedeki masum halkın kalbi bizimle beraber atmaktadır.

 Bunun farkında olan emperyalist güçler mümkün olduğunca bizi bölgeden uzak tutmaya çalışmaktadırlar.

 Barış Pınarı Harekatı ile bölgeye barışın geleceğinden, güvenliğimizden ve sınırlarımızdan kimsenin endişesi olmasın.

YETER Kİ BİZ İÇ CEPHEYİ SAĞLAM TUTALIM.

Unutmayalım ki, Kurtuluş savaşında ve Kıbrıs Barış Harekatında tüm Dünya karşımızdaydı.

Barış Pınarı Harekatı esnasında şehit düşen asker ve sivillerimize Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim.

Kahramanmaraş, kurtuluş savaşında gösterdiği azim ve cesaretle kahramanlık ünvanını alan yegane şehirdir.

 Atalarımızdan emanet bu ünvanı gururla taşımaya ve gereğini yapmaya devam ediyoruz.

‘’Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürüyoruz.

KASİAD yönetimi olarak, bu bağış kampanyasını düzenlemekten dolayı çok mutlu ve gururluyuz.

Bağışta bulunan tüm KASİAD üyelerine ve hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum.

Bu kampanyanın düzenlenmesinde emeği geçen Vakfımızın Kahramanmaraş Fahri Tanıtım Kurulu Başkanı Sn. Rüstem Özen’e ve yardımcısı Sn. Mustafa Baki Güçlü’ ye ayrıca teşekkür ederim.

Vakfımızın Genel Müdürü Tümgeneral Sadık Piyade Paşamıza, Tuğgeneral Erhan Sipahioğlu’na ve Mersin Bölge temsilcimiz Albay Faik Karadeniz’e programımıza onur kattıkları için şükranlarımı sunuyorum.

Türk milletinin gözünde Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin en itibarlı kurumudur, öyle de kalacaktır. Saygılar sunarım.” dedi.

BİR MİLYON 70 BİN LİRA BAĞIŞ TOPLANDI

Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Tümgeneral Sadık PİYADE, vakıf çalışmaları ile ilgili geniş kapsamlı bilgi sunumunda bulunarak; “Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı, ülkemize kazandırdığı ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, İŞBİR ve ASPİLSAN gibi şirketler ile Ulusal Savunma Sanayimizin geliştirilmesine öncülük etmenin haklı gururunu yaşamaktadır. Vakıf kurulduğu 1987 yılından beri, yüce milletinden aldığı maddi ve manevi destek sayesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen bu kampanya ülkemizde ilk defa gerçekleştiriliyor. Böylesine geniş çaplı ve İş insanlarına yönelik bu organizasyonun ülkemize model olacağını ümit ediyor, başta KASİAD başkanı Sn. Ali ARPASATAN ve yönetim kurulu olmak üzere tarih boyunca daima ilkleri başararak örnek olmuş Kahramanmaraşlılara teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

Daha sonra bağışta bulunan 29 kişi ve kuruluşa madalyaları takdim edildi.      

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol