Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

ALPEDO SINIRLARI ZORLUYOR!
  “ALPEDO İLE ŞEHRİMİZİ DÜNYA’YA TANITIYORUZ”  

Yurt dışında Kahramanmaraş’ı ALPEDO-Kervan markasıyla tanıttıklarını belirten Sami Kervancıoğlu: “Yurtdışında Dubai’de Abu yöneticilerinden Mohammad Aghaei'yi Kahramanmaraş'ta ağırlayan Kervan Pastanesi, İran'da 5 şube açmayı planlıyor.

ALPEDO yöneticilerinden Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Kahramanmaraş Şube Başkanı Sami Kervancıoğlu, yapmış olduğu çalışmaları ekonomim gazetesine açıkladıDabi’de, Katar’da, Suudi Arabistan’da, Çin’de şubelerimiz bulunmaktadır. Bu şubeler olması aynı zamanda Kahramanmaraş’ımızın tanıtılması ve reklamının yapılması adına önemli katkılar sağlamaktadır” dedi.

Yeni şubelerini İran’da açacaklarını kaydeden Kervancıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz günlerde İranlı bir işadamına şehrimizi gezdirdik ve çok beğendi. Tekstil üzerine çeşitli ziyaretlerde bulunmak için şehrimize gelmişti. Tabi biz de burada Kahramanmaraş’ımızda bir sektör haline gelen ve ülkemizde ve dünyada da bir numara olan dondurma ve pastaneden bahsettik. Kervan’ın yöresel lezzetlerini tek tek tanıtınca tekstil yatırımlarından vazgeçtiğini ve bundan sonra gıda sektörüne yatırım yapacağını söyledi. Tabi bu bağlamda çok güzel bir anlaşma sağladık ve ön protokol imzaladık. İnşallah en kısa sürede de protokol anlaşması için de İran’a gideceğiz. Kendisi İran’da Kervanhan projesine yer ayarlanması için gerekli talimatları verdi zaten. İranlı ortağımıza distribütörlük verdik. Yani orada 300 m²’lik bir depo kurulacak. Ürünlerimizden oraya sevk edeceğiz. Kervanhan projemiz hazır olana kadar bu gönderdiğimiz ürünler orada iç piyasada tanıtılacak pazara sunulacak. Zaten bu mağaza açılma aşaması 3-4 aylık bir sürede tamamlanacaktır. Bu bağlamda çok hayırlı ve iyi bir anlaşma olduğunu düşünüyoruz. Özellikle şehrimizin adına çok güzel bir anlaşma oldu. Çünkü yurtdışında atılacak olan her adım veya ticari girişim Kahramanmaraş’ımıza da katkı sağlayacaktır. Ekonomiye katkı sağlayacak ve güç kazandıracaktır. Bundan dolayı Kervan-ALPEDO olarak yurtdışına çok ağırlık vermeye başladık.”

“GÜNLÜK 75 TON ÜRETİMİMİZ VAR”

Kış mevsimi olmasına rağmen yurtdışına gönderdikleri ürünlerin hızlı bir şekilde tükendiğini söyleyen Kervancıoğlu şunları söyledi: “ Yurtdışında bulunan şubelerimizdeki ürünlerle birlikte fotoğraf çektirip gönderen müşterilerimiz var. Bu bizim için çok büyük bir gururdur. Zaten kapasitemizi çok hızlı bir şekilde artırdık ve yatırımlarımızı da on göre yapık. Günlük 75 ton üretimimiz var. Tabi biz bununla yetinmeyip 2017 içerisinde inşallah bu rakamı 85-90 tona çıkaracağız. Bu Bayrağı Avrupa ülkelerine de taşımak istiyoruz. Bildiğiniz üzere Avrupa birliği süt ve süt ürünlerini kabul etmemektedir. Bizim helal sertifikamız var. Son olarak da bu sertifikalara TSE onaylı helal sertifikamızı ekledik. İki tane sertifikamız oldu birisi GİMDES diğeri de TSE. Avrupa birliği bizden ürün talebinde bulunursa biz rahatlıkla gönderebiliriz. Çünkü dört dörtlük ürünlere sahibiz ve ürünlerimize güveniyoruz. ALPEDO ailesi olarak çok koşturmamız gerekiyor. Kahramanmaraş’ımızı en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz ve bunu başardığımızı da düşünüyorum. Tabi burada sadece bizim değil siz değerleri basın mensuplarının da katkısı var. Bu işte her şey hazırlanır, sunulur ama bunun bir ayağı da medya ve basındır. Bu manada şehrimizdeki tüm basın mensubu olan arkadaşlarımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Nihayetinde bu iş bir ekip işidir.”

 “DOĞUYA DA YATIRIM YAPILMALI”

Mardin’e yapmış oldukları yatırımları da ilk kez ekonomim gazetesine açıklayan Kervancıoğlu: “Bu yatırımı biz Mardin’de organize sanayi bölgesine yaptık. 10 bin m² alan üzerine güzel bir fabrika kurduk. Bu yatırımdaki amacımız doğuya da hizmet verebilmek ve o bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmaktır. Biz bu yatırıma halen beraber iş yaptığımız Irak’lı bir işadamı ile birlikte karar verdik. Dondurmam Gaymak bizim ikinci ürünümüz. Bu markanın ürünlerini biz o yeni kuruduğumuz fabrikada üretmeye karar verdik. Bu yatırımın %75’ini devletimiz %25’ini ise TGDK karşılamaktadır. Bütün personeli de İŞKUR sağlamaktadır ve bu personelin maaşlarını da yine İŞKUR ödemektedir. Bu manada devletimiz her zaman bizim yanımızda oldu. İlk etapta haftada 3 tır ürün yani yaklaşık 60 ton ürün piyasaya dağıtılacak. Tabi şu sıralarda bölgede devam eden terör olayları ve savaş ortamı var. İnşallah bunlar bittiği zaman bu rakamlar artacak ve tüm Irak pazarına ürünlerimiz ulaşmış olacaktır. İlk aşamada Dahok ve Erbil’de başlayacak. Şu an ekibimizi kurduk ve fabrikamızı faaliyete geçirdik. Mardin’e sınır kapısı çok yakın olduğu için dağıtılacak olan ürünler çok kısa sürede teslim edilecektir. İnşallah ülkemize ve şehrimize hayırlı olur. Yatırımlar asıl bugünlerde yapılmalıdır. Piyasaların durumuna aldanmamak gerekiyor. Şuan Kahramanmaraş’ta 4 mağazamız var. Bunlardan birisi olan Binevler şubemizde restorasyon çalışması devam etmektedir. Yine Kervanhan şubemizi de yaza kadar yeniden dekore ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol