banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

9. YILINDA ÖZLEMLE ANDIK
 Merhum Vahittin Bozgeyik’in doğduğu yer olan Devehöyük köyünde, mezarı başında düzenlenen törene, merhumun gazeteci, yazar ve şair dostlarının yanı sıra ailesi ve akrabaları katıldı.

Duaların okunduğu anma töreninde, şairin dostları merhumla ilgili yaşadıklarını ve hatıralarını dile getirdiler. Anma töreninde şairin eski dostlarından Av.Hayri Girişken, Ümit Can İlhan ile Radyo Şirinnar sahibi Ahmet Atılmış ve kardeşi Karaca Bozgeyik birer konuşma yaptılar.

“VAHİTTİN BOZGEYİK 2014 ŞİİR ÖDÜLÜ”

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen Vahittin Bozgeyik Şiir Yarışması’nın ödül töreni ise, 12 Nisan Cumartesi günü saat 10:00 – 12:00’da Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Çok Amaçlı Salonda düzenlenecek. Yarışma bu yıl serbest ve hece dalında düzenlendi. Katılımcılar şiirlerini 31 Mart tarihine kadar ([email protected])e-posta adresine gönderdiler. Yarışmada, birincilik, ikincilik, üçüncülük ile üç mansiyon ve bir de jüri özel ödülü olmak üzere yedi kişiye ödül verilecek. Bu yılın jüri özel ödülü ise, şehrimize emeği geçen yaşayan Gaziantepli bir şaire verilecek.

BOZGEYİK'İN ÖZGEÇMİŞİ

1945 yılında Gaziantep'in Oğuzeli ilçesine bağlı Devehöyük köyünde dünyaya gelen Vahittin Bozgeyik, ilk, orta ve lise tahsilini Gaziantep'te yaptı. 'Güney Sokaklarında' isimli şiir kitabını daha lise öğrencisiyken 1966 yılında yayınlayan Vahittin Bozgeyik, 1966 yılında Hisar Dergisi tarafından Türkiye çapında yapılan liselerarası şiir yarışmasında Türkiye üçüncüsü oldu. 1971 yılında Türk Sineması'nda karakter rollerinde oynadı. Daha sonra profesyonel tiyatro oyuncusu olarak Ankara'da Kavaklıdere ve Mithatpaşa tiyatrolarında sahneye çıktı. Askerlik döneminden sonra emekli oluncaya kadar sürecek olan profesyonel gazetecilik hayatına, 1969 yılında Gaziantep Zafer Gazetesi'ni kurarak başladı. Yıllarca Gaziantep'te gazetecilik yapan Bozgeyik, televizyon program yapımcılığı ve yönetmenliği de yaptı. Birçok yerel televizyonda kültür ve sanat ağırlıklı programlar yapan ve sürekli sarı basın kartı sahibi olan Bozgeyik, Şehitkamil Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü görevinde de bulunmuştu.


HESAPTA YOKTU BESTESİ

Ezo Gelin'in mezarının doğduğu yer olan Gaziantep'in Dokuzyol köyüne getirilmesinde büyük çaba sarf eden Bozgeyik, gazeteci ve yazarlığın dışında şiir ve besteleriyle de adından söz ettirmişti. Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) ve Müzik Eseri Sahipleri Grubu (MSG) üyesi olan Bozgeyik'in, yaptığı birçok beste yerel ve ulusal sanatçılar tarafından seslendirilmişti. Bozgeyik'in, 'Hesapta Yoktu' isimli bestesi de sanatçı Selda Bağcan tarafından seslendirilmişti. Bozgeyik'in ölümünden kısa bir süre önce yazdığı 'Unutuldun' isimli bestesi ise, Türk Halk Müziği sanatçısı Güler Duman tarafından seslendirildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol