banner1451
banner1461

Allah bir daha göstermesin, şayet geçen haftaki şehitlerimiz gelmeseydi, analar ağlamasaydı, yürekler yanmayıp, ocaklara ateş düşmeseydi, Pazarcık, Afşin ve Çağlayancerit ilçelerimizin kongreleri yapılacak, yeni başkanları da belli olacaktı.

Bir kere daha şehitlerimize rahmet dilerken, ailelerine, Türk milletine sabır ve başsağlığı dileklerimi yineliyorum.

Şehit cenazeleri sebebiyle iptal edilen ilçe kongreleri ne zaman yap ılır, takvim ve süreç ne zaman hareketlenir, bunu genel merkez ve Kahramanmaraş il teşkilatı bilecektir.

*

Ekinözü avuç kadar yer. Avuç kadar yer ama maşallah kulağımıza gelenlere bakılırsa şu ana kadar AK Parti ilçe başkanlığı için neredeyse 10 kişiden fazla kimsenin adı geçiyor.

Adının geçmesinin bir önemi yok. çoğu kendini göstermek, adını duyurmak için soyunsa da, vitrin ve vizyonu ile temsil yeteneği ile partiyi ve ilçeyi temsil edebilecek karakter, potansiyel ve siyasi donanıma sahip kim ise o ilçe başkanı olsun.

Bir kere aday olacak kimse ilçede ikamet eden biri olacak.

İlçenin sorunlarını bilecek, insanlarını tanıyacak. Partide şimdiye kadar aktif rol almış, yerel  yönetimlerle ve bürokrasi ile uyumlu çalışabilecek seviyede kimselerin aday olması en büyük dileğimiz iken, bu sıralar öne çıkan iki isim var.

Muhtemelen, kişisel kanaatim, bu iki isimden biri teşkilat başkanı olacak ilçeye.

*

Şimdi kongre 14 Mart’ta yapılacak. Bir aksilik olmaz ise, Allaha muhafaza yeniden şehit gelmez ise, ertelenmez ise…

Mesut Çiçek’e kenara çekil denildi, teşekkür edildi. Çiçek çekilince, şimdi bütün gözler aday olacak isimlere çevrildi.

Kim bunlar diyecek olursanız;

Mehmet Güzel. Ki bu kardeşimiz bir önceki dönem belediye başkanı, ki kendisini 31 Mart 2019 mahalli seçimlerinde yeniden aday gösterilmeyi beklediğimiz, vefasızlık ve haksızlık yapıldı-yaşandı diye düşündüğümüz, çalışmaları ve hizmetleri ile takdir toplayan sayın Nursi Çeleğen’in de yardımcılığını yaptı. (2014-2019 dönemi Ve belediye meclis üyeliği de… İlçesini çok yakından tanıyan, sorunlara vakıf ve belediyeyi de çok iyi bilen birisi. Aslen Alişar köyünden. Altyapı-taşeronluk yapıyor. Ve 21 senedir Ekinözü’nde ikamet ediyor.

Ahmet İlik… Adı en çok geçenlerden. Seçimlerde aktif rol oynadı. Üstelik de doğma büyüme bu ilçenin evladı. Taşeronluk-müteahhitlik yapıyor. Lise mezunu. Temayül yapılsa birinci olurum diyen İlik, ‘Benden daha iyi yapacağına emin olduğum bir aday çıkarsa, çekilirim’ diyebilecek kadar da özverili…

Adı geçenlerden biri de emekli lise öğretmeni Mehmet kuyucu…

Dedim ya, adı geçenlere yalnız bunlar değil. Daha isimlerini bilmediğimiz 10’dan fazla  insan, bu ilçenin siyasi patronu olmak için yarışa çıkacaklar.

Hadi ismi geçen bir-iki kişiden daha söz edelim; esnaf Özgür Çetin, sağlık çalışanı İsmail Çiftçi…

*

Siz Ekinözü halkı. Aday toto oynamaya devam edin! Kader kısmet işi bunlar. Ve en çok da gönül işi. Biliyorsanız şayet!

Bakalım ipi kim göğüsleyecek, bakalım şans kimin kapısını çalacak, bakalım zaferi kim kazanacak.

Hak eden kazansın,  Ekinözü kazansın yeter!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol