Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK dizi

Bu haber kez okundu.

YÖKAK 2018 YILI KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME ve KALİTE SÜREÇLERİNİN ETKİNLİĞİ
 2018 yılında dış değerlendirmesi tamamlanan üniversitelerin rektörleriyle geri bildirim toplantısında YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım ve YÖKAK Danışmanı Prof. Dr. Öktem Vardar, yapılan sunumların ardından 2018 yılında dış değerlendirmeleri tamamlanan üniversite rektörlerinin sorularını cevapladı.

Açılış konuşmasını YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın yaptığı toplantıda YÖKAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım 2018 yılı değerlendirme programına ilişkin nicel ve nitel verilerin yer aldığı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda 2018 yılında kurumsal dış değerlendirme programına dâhil olan kurumların yönetim ve kalite güvencesi sistemi, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme ile toplumsal katkı süreçlerindeki verileri içeren Kurumsal Geri Bildirim Raporları paylaşıldı.

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi ve YÖKAK Danışmanı Prof. Dr. Öktem Vardar tarafından "İç Kalite Güvence Sistemi ve Program Değerlendirme" konulu sunum gerçekleştirildi. Vardar, bir yükseköğretim kurumunda oluşturulabilecek iç kalite güvence sisteminin, kurumun kalite güvence politikasını; eğitim öğretim, araştırma, topluma hizmet, uluslararasılaşma, yönetişim standartlarını ayrıca bu standartlara uygun akademik yaşamın kanıtlarını veya iyileştirme adımlarını içermesi gerektiğini belirtti.

YÖKAK’ın çalışmalarını önemsediklerini ifade eden KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, kalite yönetimi ve kalitenin sürdürülebilirliğinin gerekliliğine vurgu yaptı.  Kurumsal dış değerlendirmenin teftiş olmadığını hatırlatan Rektör Can, değerlendirilen ve değerlendiren açısından verimli bir işbirliği süreci olduğunun altını çizdi.

KSÜ’nün öğretmen yetiştirme modeli, eğiticilerin eğitimi, personel eğitimi, iç ve dış paydaşlarla barışık kurumsal yapısıyla kurumsal dış değerlendirme takımının dikkatini çektiğini belirten Rektör Can, geliştirilmesi yönünde görüş belirtilen alanlarda ise en iyi seviyeyi yakalamak adına planlamalar yaptıklarını söyledi.

YÖKAK yetkililerine kurumsal dış değerlendirme takımlarının üyelerinin kalite süreçlerinde mesafe kat etmiş üniversitelerden seçilmesi ve üniversitelerdeki örnek uygulamaların diğer üniversitelerle paylaşılması önerilerini ileten Rektör Can, KSÜ’nün Kurumsal Dış Değerlendirme Sürecinden genel anlamda önemli faydalar elde etiğini ifade etti.

Rektör Can, kısa, orta ve uzun vadeli planlar yaparak süreçleri daha sistematik ve etkili şekilde yürüttüklerini ve bazı birimlerde akredite çalışmalarına hız verdiklerini sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol