banner1482
Öne Çıkanlar dizi SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI ZİRVEDE K.MARAŞSPOR 0-2 MERSİN İDMAN YURDU BASKETBOLDA FİNAL MÜSABAKALARI DEVAM EDİYOR BAŞKAN AYDIN

Bu haber kez okundu.

ULUSLARARASI MATEMATİK YARIŞMASI
 Amerika Birleşik Devletleri Matematik Birliği ve Nebraska Üniversitesi tarafından düzenlenen AMC-8 (American Mathematics Competitions) yarışmasında, Özel Sanko Ortaokulu 8’nci. sınıf öğrencilerinden Ayberk Kaan Güneş ve Ayça Tezkerecioğlu dünya çapında yüzde 5’lik dilimde yer aldılar.

 

Özel Sanko Ortaokulu’nun 10 öğrencisiyle katıldığı yarışmada Ayberk Kaan Güneş altın madalya, Ayça Tezkerecioğlu gümüş madalya, 7’nci sınıf öğrencilerinden Erencem Özbey ve Başar Güzel bronz madalya almaya hak kazandı.

 

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu, “AMC-8 Matematik Yarışması’nda iki öğrencimizle dünya çapında yüzde 5’lik dilim içerisinde bulunmak bizleri onurlandırdı. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

AMC-8

 

Üst düzey matematik bilgisi gerektiren ve kendi alanında dünyanın en prestijli yarışması sayılan AMC-8, 40 dakika süren ve 25 çoktan seçmeli sorulardan oluşan bir sınav. Birçok soru ortaokul matematik derslerinde verilenin ötesinde problem çözme deneyimlerini sağlamak için tasarlanmakta. AMC-8 sınavı, öğrencilerde matematiğe yönelik heyecan, coşku, olumlu algı ve tutumların gelişmesini amaçlamaktadır. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol