Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

 “TÜRKİYE AB İLİŞKİLERİ KAPSAMINDA SOSYAL BİLİMLERDE EĞİTİM ARAŞTIRMA VE ETİK” PANELİ

Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda düzenlenen panele KSÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Abdullah Soysal’ın başkanlığında; Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Hatun Kılıçbeyli, İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Can Baydarol ve Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Derya Sevinç katıldı.

 İlk sözü alan İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Can Baydarol, Avrupa Birliği (AB) kapsamında sosyal bilimlerde eğitim ve araştırma etiği konusunda bilgiler verdi. Dr. Baydarol Avrupa Birliği yolunda Türkiye’nin tutumu ve medyanın AB algısını örnekler üzerinden değerlendirerek “AB’yi gerçekçi politikalarla ele almak gerekir” diye konuştu.

 Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Derya Sevinç ise Avrupa Birliği projeleri ve Avrupa Birliği fonlarından nasıl yararlanılacağı konusunda katılımcıları bilgilendirirken Avrupa Birliği’ne proje hazırlamada yararlı olabilecek unsurlar hakkında bilgi verdi.

 Panelde Çukurova Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Elif Hatun Kılıçbeyli “Yükseköğretim Eğitiminde Kalite ve Etik: Türkiye AB Karşılaştırması” konulu sunum yaptı.

 Prof. Dr. Elif Hatun Kılıçbeyli bilimsel bir çalışmanın etik değer taşıması gerektiğinin altını çizerken “Başarı için daha çok çalışmalıyız ulusal ya da yerel ölçekte değil uluslararası düşünce yapısını benimsemeliyiz” dedi.

Panel başkanı Doç. Dr. Abdullah Soysal ise konuşmasında kaliteli insan yetiştirmenin önemini vurguladı. Doç. Dr. Soysal “Hem yerel hem uluslararası alana hakim olmak durumundayız” diye konuştu.

Panelin sonunda panelistler katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol