Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN dizi HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

TIP FAKÜLTESİ 17. DÖNEM MEZUNLARI, DOKTORLUĞA İLK ADIMLARINI ATTI

KSÜ Tıp Fakültesi 23. Yıl 17. Dönem Mezuniyet Töreni, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Zekeriya Pak, Prof. Dr. Kadir Saltalı, Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Perihan Öztürk, Doç. Dr. İsrafil Orhan,  Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi (SUAH) Başhekimi Doç. Dr. Ökkeş Bilal’in katılımıyla Tıp Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilirken 17. Dönem Mezunları törene zoom uygulaması üzerinden katıldı.

Mezuniyetle ilgili konuşan üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, tıp eğitimini başarıyla tamamlayan ve tıp doktoru olan 17. Dönem mezunlarını tebrik ederek, 2019-2020 Akademik Yılı Mezuniyet Törenini pandemi nedeniyle öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirememenin burukluğunu yaşadıklarını ifade etti.

İnsan yaşamında sağlık ve eğitimin iki önemli kavram olduğuna dikkat çeken Rektör Can, “Bu iki alanda çalışmak, mesai mefhumunun sınırlarının ötesinde özveri ve insan sevgisi gerektiriyor. Bütün meslekler yaratılan insana hizmet etme araçlarıdır. Bu bakımdan siz genç hekimlerden mesleğinizi, işinizi ve insanları severek çalışmanızı, toplumun ve mesleğinizin değerlerini yaşatmanızı, insanlığın sağlığı için fedakârca hizmet etmenizi bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

KSÜ olarak her alanda olduğu gibi sağlık alanında da gerekli bilgi, beceri ve meslek aşkı ile mücehhez öğrenciler yetiştirerek mezun verdiklerinin altını çizen ve genç hekimlere meslek yaşamlarında başarı dileklerini ifade eden Rektör Can, öğrencilerin bu zorlu eğitim sürecini tamamlamalarında emeği geçen ailelere, öğretim elemanlarına, yöneticilere, tüm KSÜ ve hastane personeline teşekkür etti.

Bütün dünyayı ve ülkemizi etkileyen Covid 19 pandemisi nedeniyle bu yıl mezuniyet törenini farklı bir formatta gerçekleştirdiklerini belirterek konuşmasına başlayan KSÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu ise bu durumun 17. Dönem tıp doktorlarını mezun etmenin heyecan, mutluluk ve gururuna engel olamayacağını ifade etti.

Yemin ve mezuniyet töreninin online olarak gerçekleştirilmesinin topluma tedbirlere uyma, maske kullanımı ve mesafe konusunda net bir mesaj verdiğine dikkat çeken Dekan Bekerecioğlu, “Bu en mutlu günümüzde, ömürde bir kez olacak bir durumda dahi sağlık çalışanları hekimler olarak bu tedbir ve mesafe mesajını veriyoruz. Yani yemin töreni ve mezuniyet töreni dahi buna engel olmuyor. Aslında bu, mesajdan çok bir görev, bizim görevimiz. Yarından itibaren tek başınızasınız ve hekim olarak anılacaksınız. Bu salgın ve hastalıkla her yerde ve her seviyede karşılaşacaksınız. Bugünkü ortaya koyduğumuz tavır ve davranış hep bizi haklı çıkaracak.” diye konuştu.

“Amacı insanı yaşatmak olan kutsal bir mesleğin mensubu genç doktorlarımız, bugünden itibaren ülkemizin sağlık ordusunun bir mensubu olarak bizzat sahada olacaksınız.” diyen Dekan Bekerecioğlu, “Bizim, hocalarınız olarak sizlere olan güven ve itimadımız sonsuzdur. Mensubu bulunduğunuz mesleğin başarısındaki sır; insan sevgisidir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturu ile insanları seviniz, onlara hizmet etmek, yaralarına merhem, dertlerine deva olmak sizlere huzur versin.” ifadelerini kullandı.

Uzun ve zorlu eğitim süreci ile verilen emekler neticesinde artık birer doktor anne ve babası olan aileleri tebrik eden Dekan Bekerecioğlu, “Ülkemizin sağlık ordusuna yeni neferler kazandırmaktaki mücadelemizde her zaman yanımızda olan, maddi ve manevi desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Niyazi Can olmak üzere, rektör yardımcıları hocalarıma ve bütün yöneticilerimize Tıp Fakültesi olarak şükranlarımızı arz ediyorum.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Tıp Fakültesi 17. Dönem birincisi Dr. Elif Özel, Dekan Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu ile birlikte yaş kütüğüne plaket çaktı.

Tıp Fakültesi 17. Dönem birincisi Dr. Elif Özel’e mezuniyet ve onur belgesi ile plaketini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Pak verdi. Dönem ikincisi Dr. Burak Şahin, belge ve plaketini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı’nın elinden alırken dönem üçüncüsü Dr. Kübra Baştürk’e belge ve plaketini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş verdi.

Acil Tıp Uzmanları Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak verilen “Acil Tıp Stajında En Başarılı İntörn Doktor” ödülünü ise Dr. Sercan Dolkundarı, Dekan Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu’nun elinden aldı.

Tören 17. Dönem mezunlarının zoom uygulaması üzerinden online olarak Hekimlik Yemini etmelerinin ardından son buldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol